Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması tartışmaları

Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması tartışmaları

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı için planlarını şimdiden yapmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra bayramda bazı illerde sokağa çıkma yasağı olabileceğini açıkladı. Akıllara hemen, ‘’Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı var mı?’’ sorusu geldi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, dört gün sürecek bayramda vatandaşlar, planlarını şimdiden yapmak istiyor. Fakat Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Bakan Koca, bazı kentlerde kısıtlama olabileceği sinyallerini vermişti.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramda il bazında sokağa çıkma yasağının olabileceğini aktarırken konunun Bilim Kurulu'nda kısmen gündeme geldiğini, bir öneri noktasına gelemediklerini, önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre bu konunun netliğe kavuşacağını, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağının olmadığını, il bazlı kısıtlamalar olacağını, belli bir takım tedbirler alacaklarını,tedbirleri biraz daha sertleştirmeleri gerekebileceğini, İllerdeki vaka sayılarına göre, gelecek hafta yeniden açıklama yapacağını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEDBİR KONUŞMASI

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili halen devam eden kısıtlamaların salgının seyrine bağlı olarak en yakın sürede değerlendireceklerini ifade ederek, salgın döneminde hastalığın hedeften uzaklaştırmasına izin verilmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkla alakalı mecburi sınırlamalar hâricinde ekonominin işleyişini, hayatın akışını, yatırımları, iç ve dış güvenlik operasyonlarını da planlanan bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

BİLİM KURULU ÜYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bayram için zamanın olduğunu anımsatan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, çok irmik bir süreç içerisinde olunduğunu aktararak, rakamların değişimiyle birlikte o kentten olası nüfus hareketliliğine yönelik değerlendirmelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Bazı kentlerde rakamların çok düşük olduğuna işaret eden Kara, bunun değerlendirmesinin yapılması için daha vakit olduğunu yineleyerek, ilerleyen haftalarda kentlerdeki rakamların da ortaya çıkmasıyla birlikte daha net kararlar alınabileceğini söyledi.

Bugün bakıldığında Ankara, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Gaziantep ve Bursa’da rakamların yüksek olduğunu anlatan Kara, Temmuz ayının son haftalarına girildiğinde bu konuyla ilgili net bir değerlendirmenin yapılabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN