Kuveyt'in yemi emiri yemin etti

Kuveyt'in yemi emiri yemin etti

Kuveyt Emiri'nin hayatını kaybetmesinin ardından Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yemin ederek yeni emir oldu.

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçen Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah Kuveyt'in yeni emiri olarak yemin etti.

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın hayatını kaybetmesinin ardından ülkede yapılan Ulusal Meclis toplantısında Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah Kuveyt'in yeni emir'i olarak yemin etti. es-Sabah, “Kuveyt’in Anayasası ve devletin kanunlarına saygı göstermek, halkın özgürlüğüne menfaatlerini ve mallarını savunmak, ülkenin bağımsızlığını ve güvenliğini korumak için yemin ederim" dedi.

91 yaşındaki Kuveyt Emiri es-Sabah, sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 40 günlük yas ilan edildi. Ülkedeki resmi dairelerdeki çalışmalara ise 3 gün boyunca ara verildi. Kuveyt Meclis Başkanı Marzouq Al-Ghanim de Veliaht Prensin yarın yemin edeceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN