LGS kasım ayı örnek soruları indir | Sayısal ve sözel örnek sorular yayınlandı

LGS kasım ayı örnek soruları indir | Sayısal ve sözel örnek sorular yayınlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafında LGS Kasım ayı örnek sorular yayınlandı. Sınava girecek öğrencilere rehber niteliğinde olacak. Peki örnek sorulara nereden ulaşılacak? İşte detaylar…

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Kasım ayı örnek soruları, LGS’ye girecek olan öğrenciler için rehber nitelikte olacak. İşte LGS’ye girecek öğrencilere rehber olacak kasım ayı örnek soruları…

ÖRNEK SORULARA NEREDEN ULAŞILACAK?

MEB tarafından sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından LGS’ye girecek olan öğrenciler için Kasım ayı örnek soruları Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili kurumu tarafından paylaşıldı. Alınan bilgilere göre; Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay bu şekilde soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.

Örnek sorular sayısal ve sözel olarak iki alanda da yayınlanmaktadır. Bu sayede yayımlanan merkezi sınava benzer soru kitapçıkları ile gerek sözel gerekse sayısal testlerde öğrencilerin sınava yönelik hazırlık süreçlerinin pekiştirilmesi amaçlanıyor.

19-11/30/kasim-ayi-lgsjpgg.jpg

LGS NEDİR?

2018-2019 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ve 2018 yılına kadar TEOG olarak bilinen ve uygulanan sistemin adıdır. Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS’dir. LGS’ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir.

Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri %70 sınav puanı ve %30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.

LGS’de iki türlü yerleştirme vardır:

Birincisi, sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme,

İkincisi de sınavsız, adrese dayalı yerleştirme.

KASIM AYI ÖRNEK SORU LİNKLERİ

Kasım ayı sayısal bölüm örnek soruları için tıklayınız
Kasım ayı sözel bölüm örnek soruları için tıklayınız

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN