LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 LGS tercih tarihleri

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 LGS tercih tarihleri

20 Haziran’da yapılan 2020 LGS için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İyi ve nitelikli bir lisede eğitim görmek isteyen öğrencilerin girdiği 2020 LGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detaylar, MEB tarafından paylaşılmıştı.

2020 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. MEB, LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili gelebilecek son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor.

LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 Haziran tarihinde yapılan 2020 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları 16 Temmuz’da Millî Eğitim Bakanlığı’nın https://www.meb.gov.tr internet sitesinden paylaşılacak. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla iletilmeyecek.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB, LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama paylaşmadı. Fakat, geçen seneye bakarsak eğer; LGS sonuçları 24 Haziran'da açıklanmıştı. 25 Haziran’da tercih tabloları yayımlanmıştı. 1-12 Temmuz tarihinde de tercihler alınmıştı.

Bu sene LGS sonuçlarının 16 Temmuz tarihinde açıklanacağı düşünülürse tercihlere esas kontenjan tabloların 17 Temmuz’da ilan edilebilir. Tercih işlemleri ise 23 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında alınabilir. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 14 Ağustos tarihi itibarıyla açıklanabilir. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları ise 21 Ağustos’ta gerçekleştirilebilir.

Bunlar tamamıyla varsayımdır. Net tarihler MEB tarafından yayınlandığında sayfamızda yer vereceğiz.

PUAN HESAPLAMA

MEB’in yayınladığı LGS uygulama kılavuzuna göre LGS puan hesaplamaları aşağıdaki adımlara göre yapılıyor…

LGS puan hesaplama adımları;

Merkezi Sınava katılacak olan öğrencilerin puanı, aşağıdaki işlem basamaklarına göre tek puan türünde hesaplanacaktır.

a. Her bir adayın her bir alt testine ait ham puanı, o teste ait doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

b. Sayısal ve sözel bölümlere ait alanların her bir alt testi için yanlış ve doğru cevap sayıları belirlenir.

c. Her bir alt testin standart sapması, ilgili alt testin ham puanları, ortalaması ve sınava giren aday sayısı alınarak hesaplanır. Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ‐2020 Sayfa

ç. Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile ulaşılır.

d. Her alt test için hesaplanan standart puanlar, Tablo-2'de verilen katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

e. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı (SP), o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP), testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak bulunur.

ğ. Yanıt anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi durumunda, soru/sorular iptal edilmez, soru/soruların doğru yanıtları dikkate alınmak üzere değerlendirmeye dâhil edilir.

g. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve/veya Yabancı Dil derslerinden muaf tutulan adayların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve/veya Yabancı Dil ağırlıklı standart puanı, bu öğrencilerin o testler hâricindeki diğer testlerin ağırlıklı standart puan toplamının, bu testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puan toplamına bölümünün, o testlerden alınabilecek en yüksek ağırlıklı standart puanla çarpılması ile ulaşılır.

h. Oturumlardan herhangi birine girmeyen veya herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen adaylar için MSP hesaplanmaz.

ı. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69'uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN