Lost’un Danielle Rousseau’su Mira Furlan yaşamını yitirdi

Lost’un Danielle Rousseau’su Mira Furlan yaşamını yitirdi

En çok izlenen yabancı dizilerden biri olan Lost'ta, Danielle Rousseau karakterine hayat veren oyuncu ve şarkıcı Mira Furlan, Batı Nil virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Lost ve Babylon 5 dizileri ile tanınan oyuncu Mira Furlan, Batı Nil virüsü nedeniyle 65 yaşında hayata veda etti. Mira Furlan'ın ölüm haberi sevenlerini derinden üzdü.

Ntv'nin aktardığına göre, Furlan'ın Batı Nil Virüsü’nün yol açtığı sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü açıklayan ailesi "O iyilik, güç ve şefkatle dolu bir kadındı. Los Angelas’taki evinde, ailesi ile birlikte huzur içinde yaşamını yitirdi. Hepimiz onun hayatını ve mirasını sürdürmeye devam edeceğiz. Onun her zaman burada, bizimle olacağını bileceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir süredir Mira Furlan’ın sağlık durumuna yönelik endişeler duyduğunu belirten Babylon 5 dizisinin yaratıcısı J. Michael Straczynski, Twitter hesabı üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

Mira Furlan son olarak 2020 yılında yayınlanan televizyon dizisi Space Command’daki Vonn Odara rolü ile izleyicilerle buluştu.

BATI NİL VÜRÜSÜ NEDİR?

İlk kez 1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam eden bir arbovirüs enfeksiyonudur. Ana konağın vahşi kuşlar olduğu Batı Nil Virüsü, sivrisinek sokması ile bulaşan bir tür viral enfeksiyondur. Culex cinsi sivrisineklerin sokması ile insanlara bulaşan hastalık, kişiden kişiye direkt olarak bulaşmaz. Kirli sularda, foseptiklerde üreyen bu türe ait sivrisinekler geceleri kan ile beslenirler. Ülkemizde de var olduğu bilinen Culex türü sivrisineklerin bulaştırdığı virüs özellikle atlar ve insanlar üzerinde etkilidir. Potansiyel olarak insan yaşamını tehdit eden Batı Nil Enfeksiyonu, pek çok nörolojik semptoma yol açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN