MEB sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman?

MEB sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ne zaman?

Sözleşmeli olarak görev almayı bekleyen öğretmenler gözlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na çevirdi. Geçen yıl 40 bin öğretmen alımı yaptıklarını dile getiren Bakan Selçuk, sözleşmeli öğretmenlik alımıyla ilgili net bir tarih vermediğini belirtelim.

Öğretmen atama takvimi belli oldu mu, merak ediliyor. Kadrolu olarak atanamayan öğretmenler, şanslarını sözleşmeli öğretmen olarak deniyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya dair yaptığı son açıklamada, "Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız.

Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU TARİHİ

Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmenlik başvuruları ile ilgili net bir tarih vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN