Mehmet şef nereli ve yaşı kaç? İşte Mehmet Yalçınkaya’nın biyografisi

Mehmet şef nereli ve yaşı kaç? İşte Mehmet Yalçınkaya’nın biyografisi

MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya, bazen sinirli olsa da babacan tavırlarıyla tüm Türkiye tarafından çok seviliyor. Mutfak ile ilgili bil birikimini her fırsatta başarılı bir şekilde aktaran Mehmet şef, hayat hikâyesi boyunca birçok başarıya imza attı.

MasterChef’in Mehmet şefi, eli sürekli ya cebinde ya da arkasında olarak ekranlara çıkıyor. Mehmet Yalçınkaya, çok sevdiği mutfakta geçirdiği iş kazası sebebiyle 3 parmağını kaybetmiş. Çocuklarıyla adeta bir arkadaş gibi olan Mehmet Yalçınkaya’nın bir de aşçılık okulu bulunuyor…

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

1974’te Bolu’da doğan Mehmet Yalçınkaya, dünyanın birçok yerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yapmasının ardından 2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitimini tamamladı. 2005 yılında ABD’nin ünlü gurme ‘CULINARY’ de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlanan Mehmet Yalçınkaya, Almanya’da 4 senede bir gerçekleştirilen 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde dünya üçüncüsü olma başarısını gösterdi. 

Türk mutfağı ile ilgili birçok festival, fuar ve yarışmalarda sertifika, şit ve madalyalar kazanan Mehmet Yalçınkaya, farklı tatların buluşması olan ‘Fusion Mutfak’ akımını yaptığı çalışmalar neticesinde Türkiye' de ilk uygulayan şeflerden biri oldu. 2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi olan Mehmet Yalçınkaya’nın Utkan adında bir oğlu, Sude adında bir kızı var.

2018 TÜRES tarafından gerçekleştirilen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylamasıyla ‘En iyi Şef Ödülü’nün sahibi olan Mehmet Yalçınkaya’nın, uluslararası ve ulusal birçok ödülü de bulunuyor.

mehmet-sef-nereli-ve-yasi-kac-iste-mehmet-yalcinkayanin-biyografisiiiii.jpg

2007’de Türkiye'de ilk başta Banquet yani ziyafet ve şölen gibi büyük servislerinde butik ve minimalist bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştiren Mehmet Yalçınkaya, 2008’de Euroturkchefs Culinary Team isminde bir takım kurarak, uluslararası yarışmalarda mücadele eden takımın kaptanlığını sütlendi.

2009'da özel bir taleple Katar Başbakanlığı Konutları ve Al Mırgab adındaki özel yatla dünya turuna çıkan Mehmet Yalçınkaya, bu turun ardından bir Michelin yıldızlı olan Fransız Chef Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesinde bulunan konutlarda Fransa ve İtalya’da da çalışmalarını devam ettirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde 2010’da Heds Grubunun gerçekleştirdiği gastronomi workshoplar yapan Mehmet Yalçınkaya, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı, Berlin Film Festivali de dâhil olmak üzere bir çok İnternationel organizasyonun gala yemeklerini tertipledi.

MEHMET YALÇINKAYA’NIN ELİ NEDEN CEBİNDE?

Mehmet Yalçınkaya, mutfakta geçirdiği iş kazası sebebiyle sol elinden üç parmağını kaybetmiş. Ondan dolayı da Mehmet şefin eli ya sürekli cebinde ya da arkasında…

 

MEHMET ŞEFİN PARMAKLARINA NE OLDU?

Mehmet Yalçınkaya, çok sevdiği mutfakta geçirdiği iş kazasının ardından sol elini kıyma makinesine kaptırmış ve 3 parmağını kaybetmiş.

MEHMET ŞEFİN ELİNİN RESMİ VAR MI?

Mehmet Yalçınkaya’nın elinin fotoğrafı yoktur. MasterChef Türkiye’de de özellikle kadrajda görülmemesine dikkat edilir.

mehmet-sef-nereli-ve-yasi-kac-iste-mehmet-yalcinkayanin-biyografisiii.jpg

MEHMET ŞEFİN AŞÇILIK OKULU NEREDE?

Şef Mehmet Yalçınkaya'nın koordinatörlüğünü yaptığı aşçılık okulu İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’dedir. Oranın mutfağını yönetmekle sorumlu olan Mehmet şefe, ‘Ödüllere doymayan büyük şef’ unvanı verilmiştir.

mehmet-sef-nereli-ve-yasi-kac-iste-mehmet-yalcinkayanin-biyografisii.jpg

MEHMET YALÇINKAYA'NIN ÖDÜLLERİ

Türkiye Aşçılar Federasyonu – Turculina Team Captan
2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya
2008 yılında Berlin - Almanya Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya Üçüncülüğü
Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Türkiye- Amasya’da gerçekleştirilen Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması 1988–2008 Merit diploma
Istanbul’da Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels ödüllerini kazanmıştır
Almanya’nın Erfurt Kentinde yapılan Euroturkchefs Team Merit diploma Takım olarak 21 olimpiyat ödülü
Ankara’da Chef 8 Organizasyonu Mansiyon ödülü
İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul

mehmet-sef-nereli-ve-yasi-kac-iste-mehmet-yalcinkayanin-biyografisiiii.jpg

TV8’in patronu Acun Ilıcalı’nın kanalında yayınlanan Masterchef Türkiye programında jüri üyeliği yapan Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna ile birlikte yarışmaya büyük renk kattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN