Melek çocuklara utanç veren saldırı

Melek çocuklara utanç veren saldırı

Aksaray’da özel öğrencilerin de eğitim gördüğü Mehmetçik İlkokulu’ndaki bir grup veli “Onları istemiyoruz” diyerek otistik çocukları yuhaladı. Vicdan yaralayan görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Otistik evladı bulunan bir annenin “Benim utanacak hiçbir şeyim yok. Bu derdi bana Allah verdi” sözleri ise yürek dağladı. Geride ‘Biz ne zaman bu hale geldik’ dedirten utanç kaldı.

KENAN BUTAKIN

Aksaray’da akılalmaz bir olay yaşandı. Kentte Mehmetçik İlkokulu’nda 42 özel eğitim öğrencisi, diğer öğrencilerin velileri tarafından yuhalandı. Çocukların okulda istenmediği iddia edildi. 

19-11/08/mans.png

Tartışma yaratan olayda otizmli öğrencilerin diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi. Veliler gerekçe olarak da “Çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor” dedi. Özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi. Veliler arasında yaşanan tartışmalar da cep telefonu kameralarına kaydedilerek, sosyal medyada paylaşıldı. Otizmli evladı bulunan bir annenin “Benim utanacak hiçbir şeyim yok. Bu derdi bana Allah verdi” sözleri ise yürek dağladı. 

Otizmli annesi Cennet İnceöz de okulun yırdırma politikası izlediğini söyledi. Bu durumun hafta başından itibaren dayanılmaz hale geldiğini kaydeden İnceöz “Çocuklarımızın bölümü paravanla ayrılmış durumda, sınıflarından çıkamıyorlar. Okula arka kapıdan girip çıkıyorlar, yemekhaneleri ayrı, tuvaletleri ayrı. Diğer çocuklarla muhatap edilmiyorlar. Son birkaç aydır ise tamamen yıldırma politikasına gidildi. Çocuklar istenmemeye, itilip kakılmaya başlandı. Diğer veliler otizmli çocukların velilerine hakaret etmeye başladı. Bazı veliler, ‘Gidin buradan. İstemiyoruz. Çocukların psikolojisi bozuluyor’ dedi” şeklinde konuştu.  

İnceöz, yıldırma politikası izleyen velilerin mahalle muhtarını da yanlarına alıp okulun bahçesinde eylem yapmaya, dışarıya çıkan anneleri yuhalamaya ve hakaret etmeye başladıklarını söyledi. Bazı otizmli çocuk velilerinin ise, çocuklarını okuldan almak zorunda kaldığını ekledi. BBC Türkçe’nin haberine göre, 50 kişilik sınıftan da 19 kişi kaldı. Olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı okul müdürü hakkında soruşturma başlatırken, bir müfettiş görevlendirildiği de açıklandı. Açıklamada ayrıca ‘Otistik Öğrenci Sınıfları’ tabelasının da derhal kaldırıldığı belirtildi. Aksaray Valiliği ise özel öğrenimli çocukların okulda derslerine devam ettiğini ve çocuklar için 12 derslikli bir Özel Eğitim Okulu yapılacağını duyurdu. Skandal olaya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan da sert tepki geldi. Selçuk “Otizmli çocuklarımız ve ailelerini inciten hadise; ne eğitim sistemimizle ne de toplumsal değerlerimizle örtüşmektedir. Engelli çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olayın yaşanmış olması kabul edilemez” dedi. Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Ergül Arık da “Özel çocuklar öyle ayrıştırılmış ki kaynaştırmaya dahi çıkamıyor. Bu çocuklar bu şekilde eğitilemez” dedi.

'BENİM UTANACAK HİÇBİR ŞEYİM YOK'

Vicdanları yaralayan olayda bir velinin çektiği görüntülerde, otizmli evladı bulunan bir annenin “Benim utanacak hiçbir şeyim yok. Bu derdi bana Allah verdi” sözleri yürekleri dağladı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN