Memur-Sen’den Çin mallarına boykot çağrısı

Memur-Sen’den Çin mallarına boykot çağrısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) İstanbul Şubesi, Çin’in Uygur bölgesi olarak da bilinen Sincan eyaletinde yaşanan olaylar nedeniyle, Çin mallarına boykot çağrısı yaptı. 

Memur-Sen ve bağlı sendika üyeleri, Doğu Türkistan’daki olaylara dikkat çekmek ve Çin mallarına boykot çağrısı yapmak için, Fatih Aksaray Metro çıkışında toplandı. Ellerinde, Çin hükümetini kınayan çeşitli döviz ve pankartlar taşıyan ve “Kahrolsun Çin emperyalizmi”, “Uygur Türkü yalnız değildir” şeklinde sloganlar atan eylemciler adına basın açıklamasını Genç Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Mustafa Yılmaz okudu. Açıklamada, Doğu Türkistan’daki Müslümanlara destek çağrısında bulunan Yılmaz, şunları söyledi:

“Doğu Türkistan’daki vahşet, alçaklık ve soykırımı protesto etmek için boykot çağrısı yapıyoruz. Çin, Doğu Türkistanlılara esir muamelesi yapmakta ve onlara türlü zulümleri reva görmektedir. Faşist Çin hükümeti, Doğu Türkistan’da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmektedir.

Susacak mıyız? Haydi önce boykot ile başlayalım. Çin mallarına yönelik kapsamlı bir boykotla, yaşananların hesabını sormaya başlayalım. ‘Çin malına hayır’ diyerek, tepkimizi gösterelim. Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza Faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim.” Eylem, açıklamanın ardından atılan sloganlarla sona erdi. 

İSTANBUL/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN