Merkez Bankası başkan yardımcısına yeni görev

Merkez Bankası başkan yardımcısına yeni görev

Merkez Bankası Başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurumu üyesi Erkan Kilimci'ye yeni görev verildi. Kilimci, Kalkınma Bankası’nın yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Kilimci'nin Emlakbank’ın yeniden yapılanmasına da katkı sağlayacağı öğrenildi.

Reuters, Kilimci’nin Merkez Bankası başkan yardımcılığından istifa ettiğini duyurdu. Ancak Kilimci'ye yeni görevlendirme yapıldığı öğrenildi. Kilimci, Türkiye Kalkınma Bankası yönetim kurulu üyesi olacak. Ardından da yeni yapılandırılan Emlak Bankası'na katkı sağlayacak.

18-08/30/27306227800_99dbc8a780_b-1535634613.jpg

ERKAN KİLİMCİ KİMDİR?

1976 yılında doğan Erkan Kilimci, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Muhasebe/Finansman tezsiz yüksek lisans programını tamamladı. Çalışma hayatına Pamukbank Teftiş Kurulu’nda başlayan Kilimci, banka ve sermaye piyasası kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu. Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Kilimci, 17 Haziran 2013 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. Erkan Kilimci, 12 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN