Muhaliflerden rejime 48 saat süre: Ateşkes ve siyasi süreç biter

Muhaliflerden rejime 48 saat süre: Ateşkes ve siyasi süreç biter

Suriyeli muhalifler, Şam kırsalındaki saldırılarını durdurması için rejime 48 saat süre verdi. 30 farklı grubun ortak açıklamasında "Saldırılar durmazsa sivil bölgeleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısı yapıldı.

Suriyeli muhaliflerin içinde yer alan 30 farklı grubun ortak açıklamasında "Rejim'in saldırıları durmazsa sivil bölgeleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısı yapıldı.

Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki 30 farklı muhalif grup ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, rejimin Şam'ın kırsalındaki Deraya, Doğu Guta ve Ayn el Asafir'deki saldırıları nedeniyle ateşkesin tamamen çökmek üzere olduğu belirtildi. 

"SİYASİ SÜREÇ BİTER"

Muhalifler, rejime saldırılarını durdurması için 48 saat süre tanırken, "Bu bölgelerdeki sivilleri korumak için her türlü meşru yola başvurulacak" uyarısını yaptı. Rejimin, İdlib ve Halep'teki kuşatma altında bulunan muhalif bölgelere de saldırılara devam ettiğine işaret edilen açıklamada, bu saldırıların sürmesi halinde muhaliflerin siyasi süreçten de çekileceği vurgulandı. 

Al Jazaare'nin haberine göre Suriye Ordusu ve rejim destekli milisler, Şam'ın güneydoğusundaki Deraya'ya uzanan büyük bir bölgeyi Perşembe günü ele geçirmişti.  Muhaliflerin elineki Deraya, rejimin ilerlediği bölgeye sadece kilometrelerce yakınlıkta. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN