Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90. yıl gururunu yaşıyorlar

Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90. yıl gururunu yaşıyorlar

Mustafa Kemal Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 90. yıl gururunu yaşadıklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk'ün izinden hiç ayrılmayan bir şehir olduklarını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce 6 Mart’ta Burdur’u şereflendirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bu gururun sonsuza kadar süreceğini söyledi. Ulu önderin izinde yılmadan çalıştıklarını belirten Ercengiz, “Burdur’un şeref günü olarak kabul edilen 6 Mart’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce ilimize konuk olmasının coşku ve heyecanını yaşarken içimiz buruk. 90 yıl önce bize miras kalan heyecan ve azimle, aynı hedef doğrultusunda yılmadan çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Cumhuriyetin ilanı ile başlayan, savaş sonrası toparlanma ve gelişme süreci hız kazanmış, bağımsızlığı uğruna meydan okuyan Türkiye Cumhuriyeti, artık gelişim yolunda bir mücadelenin içerisine girmiştir. Gelişmiş uygarlıklar düzeyine ulaşmak adına heyecan ve coşku ile çalışan Burdur halkı, Atatürk’ün bu ziyareti ile büyük moral kazanmış ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarında büyük ivme yakalamıştır” dedi.

EBEDİ YOL GÖSTERİCİMİZ

Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla bugün de ülke için yol gösterici olduğunu belirten Ercengiz, şöyle devam etti: “Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara ulaşması, ancak bu coğrafyadan fışkıran ruha sahip çıkmakla olacaktır. Bu anlamlı günün yıldönümünde, her 6 Mart’ta olduğu gibi, günümüzde ve gelecekte de gözlerimiz her zaman siyasi stratejileri ve zaferleri ile benzeri olmayan ülkemizin kurucusu Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü arayacaktır. Ulu Önderimiz için yüreğimizde taşıdığımız özlem ve hasret duyguları asla sonlanmayacaktır.”

ATATÜRK'ÜN İZİNDE BİR KENT

Atatürk’ün izinden giden bir şehirde belediye başkanlığı yapmanın gururunu yaşadığını dile getiren Başkan Ercengiz, kent halkıyla omuz omuza ilke ve inkılapları takip ettiklerini söyledi. Ercengiz, Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 90. yılını kutlayarak, “Burdur Belediye Başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 90 yıl önce şereflendirdiği bu kentte görev yapmanın mutluluğunu ve onurunu bir kaz yaşıyorum. Taşı, toprağı, tarihi ve geleceği cumhuriyet kokan aydın bir kentin belediye başkanı olarak, Burdur halkı ile omuz omuza vererek Atatürk’ün ışığında emin adımlarla ilerliyoruz. Burdurlular, kentimize gelişi ile büyük mutluluk yaşatmış olan Ulu Önder Atatürk’ün izinden hiçbir zaman ayrılmamışlardır ve asla ayrılmayacaklardır. Bizlere daha yaşanabilir bir ülke ve daha gelişmiş bir toplum oluşturma vizyonu sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Burdur’a gelişinin 90. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle bu vatan için canını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de minnetle yad ediyorum. Tüm Burdur halkının bu kutlu gününü en içten dileklerimle tebrik ediyorum” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN