Hindistan'da rekor üstüne rekor: Mutasyonlu virüsün 3 türü sardı

Hindistan'da rekor üstüne rekor: Mutasyonlu virüsün 3 türü sardı

Hindistan'da günlük koronavirüs vakaları rekor kırarken, bugün de dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek seviyeye ulaşıldı. Uzmanlar, sağlık sisteminin 'çökme noktasında' olduğu uyarısında bulunurken, özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, endişe kaynağı olarak görülüyor.

Hindistan'da günlük vaka sayısı rekor üstüne rekor kırdı. Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte 332 bin 518 vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı da 16 milyon 257 bin 507'ye yükseldi.

ABD'DEN SONRA REKOR

Ülkede günlük vaka sayısı dünün ardından bugün de dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Daha önce 8 Ocak'ta ABD'de kaydedilen 307 bin 581 vaka bir ülkede görülen en yüksek günlük vaka artışı olmuştu.

67 bin 13 vaka ile Maharaştra, 34 bin 254 ile Uttar Pradeş, 26 bin 995 ile Kerala, 26 bin 169 ile Delhi ve 25 bin 795 ile Karnataka, en fazla günlük vaka artışının kaydedildiği bölge ve eyaletler oldu.

01.jpgSağlık Bakanı Harsh Vardhan, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, kitlesel hareketliliği ve sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirlerdeki eksikliğin vaka artışında etkili olduğu itiraf etmişti.

EN YÜKSEK ÖLÜM SAYISI

Son 24 saatte 2 bin 263 kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede, günlük can kaybı sayısı da salgının başından bu yana görülen en yüksek noktaya ulaştı. Hindistan'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 186 bin 920'ye yükseldi.

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne belirterek sağlık sisteminin 'çökme noktasında' olduğu uyarısını yaptı.

02.jpg

YENİ DALGA VURDU

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu belirtiliyor.

Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor.

Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN