Niğde'de 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Niğde'de 5,1 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Son dakika haberi... Niğde'nin Bor ilçesinde saat 22.08'de 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar deprem sonrası sokaklara dökülürken, deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Şimşek, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını fakat evlerde çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem geldi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Bor ilçesi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü ise 5,1 olarak ölçüldü.

Şiddetli sarsıntı Niğde'nin yanı sıra Mersin ve Aksaray'da da hissedildi.

Paniğe kapılan bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; şimdiye dek can ve mal kaybı yönünde herhangi bir olumsuz ihbar olmadığını açıkladı.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, ''Bize herhangi bir şey ulaşmadı. Sorup öğrenmeye çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

AFAD ekipleri kent genelinde yıkım olup olmadığının tespiti için inceleme başlattı.

AKSARAY'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Niğde'nin komşusu Aksaray ile Konya'nın Ereğli ve Emirgazi ilçelerinde de hissedildi. Aksaray'da sarsıntı ile birlikte bazı vatandaşlar panikle evlerini terk edip dışarı çıktı.


BAKAN KURUM: ŞU ANA KADAR HASAR İHBARI GELMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Niğde'de meydana gelen depreme ilişkin, "Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE EVLERDE ÇATLARLAR OLUŞTU

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, 5.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Obruk köyünde incelemelerde bulundu. Obruk köyünde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını aktaran Vali Yılmaz Şimşek, evlerde çatlakların olduğunu dile getirdi. Ekiplerin hasar tespit çalışmasına başladığını kaydeden Şimşek, "Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Adana'dan ikmal ekibimiz yola çıktığı çadır getiriyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Öte yandan depremi yaşayan vatandaşlar ise büyük bir gürültü ve uğultu sesinin geldiğini, daha sonra da sallandıklarını anlattı. AFAD ekiplerinin bölgedeki çalışması devam ediyor.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN