Nisan yağmuru nelere iyi geliyor? Nisan yağmurunun faydaları neler?

Nisan yağmuru nelere iyi geliyor? Nisan yağmurunun faydaları neler?

Kırkikindiler olarak da bilinen nisan yağmurlarını biriktiren pek çok kişi hem bu suları içmiş hem de vücudunu ıslatarak şifa beklemiştir. Peki, Nisan yağmuru nelere iyi geliyor, faydaları neler? Tüm bilinmesi gerekenler karar.com’da…

Hem bilim insanları hem de Peygamber Efendimiz (SAV) yağmur suyunun faydalarına dikkat çekmiş ve kullanılmasının pek çok hastalığa iyi geleceğini söylemiştir. Peki, Nisan yağmuru nelere iyi geliyor? Nisan yağmurunun faydaları neler? Merak edilenler haberimizde…

NİSAN YAĞMURUNUN FAYDALARI

Nisan yağmuru, demir eksikliği yaşayanlar için hem basit hem de önemli çözüm yoludur ve nisan yağmurunda ıslanmak demir eksikliğinin giderilmesinde fayda sağlar. Konunun ciddiyetine dikkat çekmek isteyen bir uzman, bir kişinin kandaki demir oranının ölçüldükten sonra nisan yağmurunun altında ıslanmasını sonra da tekrar kan değerlerine baktırmasını, sonuçlarda kandaki demir oranında bir artış gözleneceğini iddia etmiştir.

Nisan yağmuru cilt sağlığını korumak için önemli bir yardımcıdır, bununla birlikte, saçların sağlıklı şekilde uzamasını ve yumuşamasını sağlar.

Nisan yağmuru ile yoğurt mayalama işlemi de oldukça tavsiye edilir. Bunun sebebi ise, nisan yağmuru içindeki laktik asidin mayalama işleminde önemli bir yerinin olmasıdır. Laktik asit ilkbahar aylarında hava ile karışarak yağan nisan yağmuruna karışır.

Bazı kaynaklarda, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin nisan yağmur suyunu içerlerse şifa bularak bebek sahibi olacaklarına inanılmaktadır.

NİSAN YAĞMURU NELERE İYİ GELİYOR?

Peygamberimiz (sav)’den rivayet olundu ki:
"Cebrail as Bana öyle bir ilaç öğretti ki, (o ilaç sayesinde, insanların) doktorların ilaçlarına hiç ihtiyacı kalmaz’’
Eshab-ı Kiram : (o ilaçtan) Bize de haber ver, Ya Rasulullah dediler, Rasulullah (sav):
"Nisan yağmurunu alınız (toplayınız) Ona; 70 defa Fatiha-i şerife, 70 defa İhlâs-ı şerif, 70 defa Felak suresini, 70 defa Nâs suresini, 70 defa Tesbih duasını (SübhanAllahi vel-hamdüLillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vâllahü ekber ve lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil-aliyyıl-azîm) okuyunuz Sonra, 7 gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, Cebrâil Bana dedi ki; "Bu sudan içen kimsenin, cesedinden, damarından, sinirinden, etlerinden, o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenâb-u Hakk giderir ve o kimseye sıhhat ve afiyet verir"

Yine başka bir Hadis-i Şerif’te :

‘’Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenâb-u Hakk’a yemin ederim ki, çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirirse, Allahü Teala’nın izni ile hanımı hamile kalır.

Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona (sıhhati için) yeterlidir.

İçen kimsenin balgamını keser.

Rüzgar ona zarar vermez, çirkin haller kendisine isabet etmez.

Bel ağrısından, karın ağrısından, şikayeti kalmaz.

Alaca hastalığından korkmaz.

Göğüs ağrısı çekmez. Kalbine gelen vesvese (evhâm), gönlünden çıkar gider.

Kendini çok beğenmek, hased, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici) olanlar için Allahü Teala’nın izni ile fayda vericidir..’’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN