Okullara 2 hafta tatil, dönem sonuna mı eklenecek?

Okullara 2 hafta tatil, dönem 
sonuna mı eklenecek?

Turizmcilerin talebi ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle okulların açılışı iki hafta ertelendi. Peki okullar 15 gün geç mi kapanacak? Milli Eğitim Bakanlığı iki formül üzerinde duruyor.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün AK Parti MYK sonrası siyasi gündemle ilgili önemli açıklamalar yaparken, öğrenci ve turizmcileri sevindirecek bir haber verdi. Davutoğlu, turizm sektöründen gelen talepleri karşılamak ve ailelerin de Kurban Bayramı'nı rahat geçirebilmeleri için okulların 28 Eylül'de açılmasına karar verdiklerini söyledi. 

MEB çalışma yapıyor

2015-2016 eğitim ve öğretim yılında okulların açılma tarihinin değişip değişmeyeceğini merak eden milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği soruyu cevaplayan Başbakan Davutoğlu, 15 günlük kaybın telafisi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışma yaptığını söyledi. Davutoğlu MEB'in çalışmasıyla ilgili detay vermedi. 

Normalde 14 Eylül olan okulların açılma tarihinin araya Kurban Bayramı tatili girdiği için turizmcilerden gelen yoğun talep üzerine iki hafta ertelenmesi, eğitim öğretimde 15 günlük kaybın nasıl kapatılacağı sorusunu da gündeme getirdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı 15 günlük kaybın iki şekilde kapatılması üzerinde duruyor. Birincisi 15 günün ders saatlerine yayılarak kaybın telafi edilmesi. İkincisi ise okulların planlandığı gibi 10 Haziran'da değil, bir hafta sonra 17 Haziran'da tatil edilmesi. Böylece 15 günlük fark, 1 hafta eğitim öğretim yılı uzatılarak 1 hafta da ders saatlerinde ayarlama yapılarak kapatılacak.

Yarı yıl tatili ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde ise okulların daha önce açıklanan yarıyıl tatili ve yıl sonu tarihinde henüz bir değişiklik yapılmaması dikkat çekti. Buna göre yarı yıl tatili 25 Ocak 2016 günü başlayacak ve 5 Şubat tarihine kadar sürecek. Okulların yıl sonu tarihi ise 10 Haziran 2016 Cuma.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN