On bin adımla kanserden korun

On bin adımla kanserden korun

Türkiye’de yılda 21 bin kişide kalın bağırsak kanseri görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Tezer Kutluk “Günde on bin adım atarak bu kanserden korunmak mümkün” dedi.

Dünyada 1 milyon 850 bin kişide kalın bağırsak kanseri görüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Tezer Kutluk “Türkiye’de yılda yaklaşık 21 bin civarında kalın barsak kanseri görülüyor. Bütün dünyada 3’üncü sıraya oturmuş kanser türü. Hemen peşinden mide kanserleri geliyor. Dünyada yaklaşık 850 bin civarında görüyor, bunlar büyük rakamlar. Türkiye’de 10 bini aşkın mide kanseri görüyor. Neredeyse dünyada her yıl görülen 18 milyon kanserin 3’te 1’e yakını sindirim sistemleri kanseri oluşuyor” dedi. Prof. Dr. Kutluk, sindirim sistemi kanserlerinden korunmak için beslenme kurallarının yanı sıra fiziksel aktivite de yapmak gerektiğine vurgu yaparak “Fiziksel olarak aktif olursanız kilo kontrolü ve kansere karşı koruyucu etkisi var. O nedenle diyoruz ki; günde 10 bin adım atın. Bunu telefon ya da diğer cihazlarla sayabilirsiniz. Haftanın 5 günü orta şiddette yürüyüş yapılması gerekiyor. Spor salonlarından bahsetmiyoruz. İnsanların bunu yaşamında bir yere oturtması lazım. Beslenmeye ve fiziksel aktivite dikkat edildiği zaman sindirim sistemi kanserlerinde ciddi oranda korunma mümkün oluyor” tavsiyesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN