Osman Nuri Kabaktepe kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Osman Nuri Kabaktepe kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Bayram Şenocak'ın görevine devam etmeyecewğini açıklamasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevine Osman Nuri Kabaktepe getirildi. Deneyimli siyasetçi daha önce Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nde aktif rol aldı. İşte, Osman Nuri Kabaktepe'nin hayatı...

AK Parti'nin İstanbul İl Kongresi'nde İl Başkanlığı görevine Osman Nuri Kabaktepe seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede Kabaktepe'yi tanıtırken "1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz" diye konuştu.

Osman Nuri Kabaktepe ise konuşmasında, "İstanbul'da bir seferberlik ruhuyla çalışacağız, İstanbul kadar kuşatıcı, çoğulcu, renkli, kapsayıcı, sevgi dolu, gönlü geniş olacağız. İstanbul teşkilatı olarak tarihin huzurunda söz veriyoruz; tarihiyle, inancıyla, insanıyla ve ruhuyla bizim olan İstanbul'u yeniden kazanacağız" ifadelerini kullandı.

2021-03-07-140848.jpg
Osman Nuri Kabaktepe (en solda)

OSMAN NURİ KABAKTEPE'NİN HAYAT HİKAYESİ

1 Aralık 1970 tarihinde Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

Fatsa İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Siyasetle gençlik yıllarında Refah Partisi'nde yer alarak tanıştı. Üniversite öğrencisi olduğu yıllarda Milli Gençlik Vakfı'nda da (MGV) faaliyet gösterdi. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde çeşitli görevler üstlendi. Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Fatsa belediye başkan adayı oldu.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Eski Genel Başkanlığı da yapan Osman Nuri Kabaktepe, İlim Yayma Cemiyeti denetim kurulu üyeliği ve Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) yüksek istişare kurulu üyeliği, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği genel başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. 2016 yılında da Maarif Vakfı yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

2021 yılında AK Parti İstanbul İl Başkanı oldu. Osman Nuri Kabaktepe evli ve 2 çocuk babasıdır.

osman-nuri-kabaktepe-88.jpg
Osman Nuri Kabaktepe

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN