Saadet'ten Erdoğan'a '1994 ruhu' cevabı: Tükenmişliğin bir ifadesidir

Saadet'ten Erdoğan'a '1994 ruhu' cevabı: Tükenmişliğin bir ifadesidir

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Erdoğan’ın ‘1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımız’ sözlerine ilişkin, “2001 yılında kurulan ve ısrarla önceki siyasi anlayışını bir kenara bıraktığını ve reddettiğini ifade eden AK Parti'nin, 20 yıl sonra bugün; ‘94 ruhu’ diyerek, kuruluşundan 7 yıl öncesini bir vizyon ve özlem olarak ortaya koyması, tükenmişliğin bir ifadesidir” dedi.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe için sarfettiği, “1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımız” sözlerine ilişkin, “2001 yılında kurulan ve ısrarla önceki siyasi anlayışını bir kenara bıraktığını ve reddettiğini ifade eden AK Parti'nin, 20 yıl sonra bugün; ‘94 ruhu’ diyerek, kuruluşundan 7 yıl öncesini bir vizyon ve özlem olarak ortaya koyması, tükenmişliğin bir ifadesidir” dedi. 

Birol Aydın'ın açıklaması şöyle: 

Partimizde önceki dönemlerde görev almış bir ismin, 19 yıldır iktidarda bulunan bir partiyi bu kadar heyecanlandırıyor olmasını önemsiyoruz. Fakat 2001 yılında kurulan ve ısrarla önceki siyasi anlayışını bir kenara bıraktığını ve reddettiğini ifade eden AK Parti'nin, 20 yıl sonra bugün; '94 ruhu' diyerek, kuruluşundan 7 yıl öncesini bir vizyon ve özlem olarak ortaya koyması; tükenmişliğin bir ifadesidir. 

Meksika'nın yerli kabilelerinden birinin şefine atfedilen bir söz vardır; 'o kadar hızlı gittik ki; ruhlarımız geride kaldı..' Evet AK Parti de, iyi niyetle yapılan o kadar uyarıya rağmen; yanlışlarını ifade eden herkesi hainlikle suçlayarak, girmiş oldukları yanlış yolda o kadar hızlı gitti ki; çeyrek asır öncesinin ruhunu arar hale geldi.

AK Parti, kuruluşundan 20 yıl sonra bir yere vardı; ama bu yer, kesinlikle yola çıkarken 'varacağız' dedikleri yer değildir! Çok net ifade ediyoruz; yapmış oldukları bu hamleler, bu saatten sonra AK Parti'nin eriyişini durduramaz. Ayrıca 2011 yılına kadar bizimle siyaset yapmış ve 10 yıl gibi uzun bir süredir de siyasetten uzak bir arkadaş, AK Parti'ye umut olabiliyorsa; Saadet Partisi'nde böyle yüzlerce-binlerce arkadaşımız var, öyleyse buyursunlar, gelsinler bu çatı altında siyaset yapsınlar.

'94 Ruhu' dedikleri şey, o dönemde 25 yıllık siyasi tecrübenin Refah Partisi'nde ete-kemiğe bürünmesiyle ortaya çıkmıştır. Ve bugün o tecrübe yarım asırı geride bırakmış ve de o anlayış Saadet Partisi çatısı altında sürdürülmektedir.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN