ÖSYM sözleşmeli personel alıyor | KPSS şartı yok ama YDS şartı var

ÖSYM sözleşmeli personel alıyor | KPSS şartı yok ama YDS şartı var

ÖSYM sözleşmeli personel alıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yayınladığı ilanda KPSS şartı aranmayacak ama YDS şart aranıyor. ÖSYM sözleşmeli personel alımı ilanın detayları haberimizde

ÖSYM yayınladığı ilanda sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. ÖSYM'nin ilanında sözleşmeli personel alımında KPSS şartı aranmazken  YDS şartı aranmadığı belirtildi. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular için son günlere girildi. Söz konusu ilan hakkında tüm detaylar haberimizde...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) yayımladığı ilanında kendi bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli uzman personel alımı yapacağını duyurmuştu. ÖSYM'nin sözleşmeli personel alacağı haberi üzerine KPSS puanı olmayan ama memur olmak isteyenler tarafından ilgi ile karşılandı.  ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanan söz konusu ilanda KPSS şartı aranmıyor ancak YDS şartı aranmaktadır. ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvurular için  geriye sayım başladı. ÖSYM personel alımı ile ilgili ilanın tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere sözleşmeli uzman personel alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu ilanda YDS şartı aranmakla beraber KPSS şartı aranmamaktadır. ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 30 Mart 2018 tarihinde sona eriyor.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımlanan ilana başvurular için son günlere girildi. ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 30 Mart 2018 tarihinde sona eriyor. Bu kapsamda adaylarımıza ilanı hatırlatmak amacı ile ilanın tüm detaylarını haberimizde inceliyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

ÖSYM Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 30 Mart 2018 tarihinde mesai saati bitimine kadar başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler ile şahsen veya posta yoluyla ÖSYM Başkanlığının Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adayların "Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlikle ilişiği bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak" şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.

Ayrıca adaylarda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından "Yükseköğretim kurumlarının en az dört yıllık lisans eğitimi veren yukarıda ayrıntısı yer alan bölümünden veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak, ilanda belirtilen dil ve düzeylerde yabancı dil bilgisini, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, veya denk kabul edilen sınavlarla belgelemesini ve Başkanlığın ihtiyaç duyduğu alan ile ilgili konularda bilgi ve tecrübeye sahip olmak" şartları aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvurular esnasında beyan edilen bilgilerin yanlış olduğu tespit edildiğinde başvurular iptal edilecek ve gerekli durumlarda hukuki işlem başlatılacaktır.

ÖSYM NEDİR? 

ÖSYM, yüksek öğretim programlarında okumak isteyen öğrencilerin bilgi düzeylerini ve okumak istedikleri yüksek öğretim programına yeterliliklerini ölçen sınavları hazırlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kurumudur. ÖSYM; Yüksek öğretim Kuruluna bağlı okulların seçme ve yerleştirme işlemlerini yürütür. Yüksek öğretim Kuruluna bağlı olarak çalışan bir kuruluştur. 19 Kasım 1974’de kurulmuştur.

ÖSYM NE İŞ YAPAR? 

Yüksek öğretimde okumak isteyen öğrenciler ÖSYM tarafından hazırlanan Yüksek Öğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavlarına girerek istedikleri yüksek öğretim bölümünde okuyabilirler. ÖSYM ne iş yapar sorusunun cevabı Yüksek öğretim Kanunun 10. Maddesinde belirtilmiştir. Yüksek öğretim kurulunun istediği şartlar içerisinde yüksek öğretim kurumlarına öğrenci alınması ile ilgili sınavları hazırlamak, yapmak ve bu sınavların sonuçları neticesinde öğrenci yerleştirme işlerini yapmak olarak belirtilmiştir. Yüksek öğretime geçiş sınavı (YGS), lisans yerleştirme sınavı (LYS) , akademik lisansüstü eğitimi giriş sınavı (ALES), yabancı dil sınavı (YDS) ve kamu personeli seçme sınavı (KPSS) gibi sınavları hazırlama ve yapma yetkisi vardır.

ÖSYM NE İŞE YARAR?

ÖSYM ne işe yarar diye sorulacak olunursa Yükseköğretim Kuruluna bağlı olarak yapmakla yükümlü olduğu sınavların hazırlanması ve yükseköğretim ya da diğer sınav yaptığı konulardaki adayların yeterliliklerini ölçerek ilgili bölümlere uygunluklarını belirlemek ve onları yerleştirmekle yükümlüdür.

ÖSYM AÇILIMI NE?

ÖSYM açılımı ise ölçme seçme ve yerleştirme merkezidir. ÖSYM’nin kurulduğu ilk dönemlerde adı Üniversiteler arası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak belirlenmiştir. İlerleyen dönemlerde 1981 yılında 2547 sayılı Kanun ile birlikte Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM olarak görev yapmaya devam etmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN