Pakistan'da çığ bilançosu ağırlaştı... Ölü sayısı 100'e çıktı

Pakistan'da çığ bilançosu ağırlaştı... Ölü sayısı 100'e çıktı

Pakistan'da son 3 günde yaşanan kar ve yağmurların neden olduğu çığ, toprak kayması ve çatı çökmeleri sonucu 100 kişi hayatını kaybetti. Azad Cammu ve Keşmir'de düşen çığ nedeniyle devam eden arama-kurtarma çalışmalarında ise iki çocuk sağ çıkarıldı.

Pakistan'da çığ bilançosu ağırlaştı, ölü sayısı 100'e yükseldi.

Keşmir medyasında yer alan habere göre, Keşmir'in Bakvali ve Seri köylerindeki kurtarma çalışmalarının 18'inci saatinde, Samina ve Safia adlı iki çocuğa ulaşıldı.

İKİ ÇOCUK SAĞ ÇIKARILDI

Askeri hastanede tedavi altına alınan iki çocuktan 12 yaşındaki Samina, çığ altında kalan evin bir odasında hayata tutunduğunu anlattı. 

Ayağında kırık bulunan ve ağzından kan geldiği belirtilen Samina, kurtarılana kadar uyumadığını; bağırarak yardım istediğini söyledi. 

"BİR MUCİZE OLDU"

Samina'nın annesi "Üç katlı bir binada oturuyorduk. Çığ, hiç ses çıkarmadan düştü. Köyümüzde 18 kişi hayatını kaybetti. Çığda bir oğlum ve bir kızımı kaybettim. Samina'nın da öldüğüne inanmaya başlamışken kurtarılması mucize oldu." diye konuştu.

6 yaşındaki Safia'nın ise sol ayağı ile göz çevresi ve başındaki kemiklerde kırıklar olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 100'E YÜKSELDİ

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), son 3 günde yaşanan kar ve yağmurların sebep olduğu çığ, toprak kayması ve çatı çökmelerinin ülkede 100 kişinin can verdiğini duyurdu.

Keşmir'de 76, Belucistan'da 20 Hayber Pahtunhva ve Gilgit Baltistan'da 4 kişi hayatını kaybetti.

Çığ nedeniyle 90 kişi yaralandı, 213 ev hasar gördü.

İSLAMABAD/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN