Patates kroket tarifi ve malzemeleri | Kroket nasıl yapılır?

Patates kroket tarifi ve malzemeleri | Kroket nasıl yapılır?

Hazırlaması kolay, sunumu gösterişli, lezzeti şahane olan patates kroketin malzemeleri hemen hemen her evde bulunabilir. Patates kroket tarifini hazırlarken, bilmeniz gereken bazı püf noktalar var.

Yumurta, patates, un, kaşar peyniri, karabiber, tuz, ayçiçek yağı ve galeta unu malzemeleriyle hazırlanan patates kroket, dolapta düzgün bir şekilde saklanması durumunda daha sonra da yenilebilen pratik bir yemektir.

PATATES KROKET NASIL YAPILIR?

Orta boy patatesleri dağılmalarını engellemek için kabuklu olarak haşlayın. arkasından; soğumaları için soğuk su dolu bir kaba koyun.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, dikkatli bir şekilde rendeleyin. Karabiber, tuz, un, yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek bi güzel harmanlayın.

Tüm malzemeyi iyice özleşip, hamur kıvamı alana dek yoğurmayı bırakmayın. Hazırladığınız karışımı kolay bir şekil vermek adına; üzeri kapalı bir kapta buzdolabında 1 saat kadar bekletmeye bırakın.

Dinlenen patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle yuvarlak veya uzunlamasına şekil verebilirsiniz.

Galeta ununu geniş bir servis tabağına dökün. Hazırladığınız patates kroketleri, üzerleri bütünüyle kaplanacak biçimde galeta ununa bulayın.

Ayçiçek yağını derin bir tavada kızartmaya bırakın. Hazırladığınız patates köftelerini kızgın, derin yağda ara sıra ters çevirerek renk alana dek kızartın.

Fazla yağını bırakması adına; kâğıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kroketleri 2- 3 dakika kadar beklemeye bırakın ve sonrasında ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

patates-kroket-tarifi-ve-malzemeleri-kroket-nasil-yapilir.jpg

PATATES KROKET TAFİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Kızartma işlemini derin yağda yaparsanız, kroketler daha az yağ çeker ve daha kıtır hâle gelir. Kızartma yağını süzmenizin ardından cam bir kavanozda güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilir, yeniden kullanabilirsiniz.

PATATES KORKET İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 adet yumurta
4 adet orta boy patates
1/2 çay bardağı un
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı galeta unu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN