PKK'ya ait 4 tonluk bomba, Tunceli Ovacık'ta ele geçirildi

PKK'ya ait 4 tonluk bomba, Tunceli Ovacık'ta ele geçirildi

Tunceli Ovacık'ta düzenlenen operasyonda bir kısmı patlatılmaya hazır yaklaşık 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

Son günlerde PKK'ya Tunceli kırsalında düzenlenen operasyonlarda havadan ve karadan olmak üzere örgüte büyük darbe vuruldu. Kara operasyonları kapsamında örgütün 4 tonluk bombası güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.

Savcılık talimatıyla imha edildi

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonların ardından yapılan arazi taramasında 10 ayrı sığınak, mağara ve depo bulundu. Jandarma Özel Haraket Timleri mağara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı aramalarda toplam 4 ton patlayıcı ele geçirildi. Büyük bidonlar ve çuvallara yerleştirilen patlayıcı maddelerinin bir kısmının kullanıma hazır hale getirildiği, bir kısmının da hammadde olduğu belirtildi. Ele geçen 4 ton patlayıcı Ovacık Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla yerinde imha edildi.

Bombalı tuzaklar temizlendi

Arazi araması sırasında teröristlerin askerlerin geçiş yollarına tuzakladığı iki ayrı patlayıcı bulundu. 10 büyük mutfak tüpüne hazırlanmış ve toplam 400 kilo ağırlığındaki bombalı tuzaklar askerler tarafından yerinde imha edildi. Bu arada 4 gündür bölgede süren operasyonun tamamlandığı öğenildi. Operasyona katılan askerler bulundukları yerlerden helikopterlerle alınarak, birliklerine götürüldü.

Tunceli'de büyük operasyon

15 Eylül'de Kuzey Irak'taki Sinat-Haftanin'deki PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatında 55-60 PKK'lı terörist öldürülürken Tunceli Ovacık'ta yapılan geniş kapsamlı operasyonda 30-35 PKK'lı terörist öldürüldü. Tunceli'de dört ton patlayıcı ele geçirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN