PTT'den bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır? e-Tahsilat uygulaması ve bedelli askerlik ödeme

PTT'den bedelli askerlik ödemesi nasıl yapılır? e-Tahsilat uygulaması ve bedelli askerlik ödeme

PTT'den Bedelli askerlik ödemeleri nasıl yapılır? sorusu ödemelerin başlaması ile gündem oldu. e-Tahsilat uygulaması ile bedelli askerlik ödemesinin nasıl yapılacağına dair detayları merak edenler için derledik. 8 Ağustos'ta başlayan bedelli ödemeleri 3 Kasım'da sona erecek. İşte PTT şubelerinden ve e-Tahsilat uygulaması ile bedelli askerlik ödemeleri hakkındaki tüm detaylar...

Bedelli askerlik ödemeleri başladı. Bedelli askerlik ödemeleri PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Ayrıca ödeme yapacaklara e-Tahsilat uygulaması ile de kolaylık sağlanmaktadır. PTT AŞ ile Muhasebat Genel Müdürlüğü arasında bedelli askerlik protokolü imzalandı. Böylece PTT şubeleri bedelli askerlik ödemeleri için hizmet sunmaya başladı. Tek seferde tahsil edilen bedelli askerlik ödemeleri için e - Tahsilat uygulamasıda kullanılabilmektedir. 

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİ VE PTT ŞUBELERİ

PTT AŞ, bedelli askerlik ödemelerini almaya başladığını sosyal medyadan duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, PTT AŞ ile Muhasebat Genel Müdürlüğü arasında bedelli askerlik protokolü imzalandı. Bu kapsamda PTT, bedelli askerlik ödemeleri tahsilat işlemlerine başladı. 1 milyon 340 bin askerin yararlanması adına meclis tarafından onaylanarak hayata geçirilmesi planlanan Bedelli Askerlik ücreti olan 15 bin lira tek seferde tahsil ediliyor.

Bedelli askerlikle ilgili ödemeler, Türkiye'nin dört bir yanındaki PTT iş yerlerinden "e-Tahsilat" uygulaması aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebiliyor. Tahsilat işlemleri 3 Kasım'da sona erecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU FORMUNA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYIN 

2 GÜNDE 200 BİN KİŞİ BAŞVURDU 

Bedelli askerlikten yararlanmak için iki gün içinde 200 bine yakın başvurunun yapıldığı belirtildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla bedelli askerlik uygulamasına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından iki gün içinde 200 bine yakın başvuru yapılırken Bakan Akar, "Hedefimiz gençlerimizin bedelli askerlik uygulamasından en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 de dahil, bu tarihten önce doğup, 15 bin Türk lirası ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eğitimi alacak.

Yurt dışında yaşayanlar ile resmi olarak yurt dışında 3 yıldan daha fazla süreyle çalışanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 aylık başvuru süresi içinde işlemlerini gerçekleştirecekler. Başvurular, askerlik şubeleri ya da e-Devlet'ten yapılacak. Yurt dışında yaşayanlar da benzer şekilde başvurularını e-Devlet'ten ve konsolosluklardan yapabilecekler.

BEDELLİ ASKERLİK E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLA

Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak. Yükümlüler, bedeli yatırdığını gösteren dekontu askerlik şubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecekler.

Askeralma Genel Müdürlüğünün planlaması sonrasında celp duyurusu yapılacak ve duyurunun ardından yoklama işlemine geçilecek. Celp duyurusunda yükümlülere fiili olarak askerlik yapacakları birlikler ile tarihleri bildirilecek.

Bedelli askerlik uygulamasına, hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 aylık süre beklenmeden başlanacak.

BEDELLİ ASKERLİKTE ÖNE ÇIKAN 13 İL

58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur

5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas

1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa

3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya

48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat

15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya

59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan

3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale

1’inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın

116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale

9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik

Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir

10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN