Adetliyken Kadir Gecesi dua okunur mu? Kadınlar için özel Kadir Gecesi duaları

Adetliyken Kadir Gecesi dua okunur mu? Kadınlar için özel Kadir Gecesi duaları

Kadınlar, özel günlerine denk gelen Kadir Gecesi'nde, başında besmele çekmeden dua niyeti ile Fatiha okuyabilir. Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde salat-ı münciye, salat-ı nariye, salat-ı fethiye gibi büyük salavatları okuyabilir. İşte, adet geçiren kadınların Kadir Gecesi'nde okuyabileceği dualar...

Adetli kadın kandil gecesi ne yapmalı, merak konusu oldu. Özel günlerine denk gelen Kadir Gecesi'nde dua etmek isteyen kadınlar, bu kutsal günde ayet olmayan yani Kur'an-ı Kerim'de yer almayan duaları okuyabilir. Mübarek Ramazan ayının 27. günü eda edilen Kadir Gecesi'ni tövbe ederek ve nafile namazları kılarak değerlendirmek gerekiyor.

ADETLİ KADINLAR NASIL DUA OKUR?

Tesbihat ve dualar, ayet olmadıkları için adetli olup namaz kılamayan kadınlar bu duaları okuyarak bu geceyi eda edebilir. Ayrıca başında besmele çekmeden dua niyetiyle Fatiha suresi de okuyabilir.

Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Salat-ı Münciye, Salat-ı Nariye, Salat-ı Fethiye gibi büyük salavatları okuyabilir.

Adetli olan kadınlar ibadet ederken Hz. Muhammed'in Hz. Ayşe'ye öğrettiği Kadir Gecesi duasını okuyabilir. Hz. Ayşe, Hz. Muhammed'e "Kadir Gecesi'ne tesadüf edersem nasıl dua edeyim "diye sorduğunda Resulallah, "Ya Ayşe, sen kadie gecesine ulaşırsan 'Allahümme İnneke Afüvvün Kerimün Tühıbbül-afve fağfü annii' diyerek dua et" buyurdu. (Anlamı: Ey Kerem sahibi Allahım muhakkak sen affedicisin ve affetmeyi seversin. O halde beni de affet.)

ADETLİYKEN KANDİL GECESİ OKUNABİLECEK DUALAR

Adetli olan kadınlar Kadir Gecesi'nde Seyyidü-l istiğfar duasını da yapabilir.

Bu duayı okuyan cennetliktir. İslam Peygamberi Hz. Muhammed, "Her kim bu duayı inanarak sabahleyin okur da o gün akşama çıkmadan ölürse o kimse cennetliktir. Her kim de akşamleyin okur da, sabah olmadan (sabaha çıkmadan) ölürse o kimse cennet ehlindendir (Cennete girecektir)" buyurdu.

Seyyidü-l İstiğfar duası Türkçe okunuşu şöyle:

Allahümme ente Rabbî lâ ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve vâ’dike mes’tetâtü eûzü bike min şerri mâ sanâtü ebû’ü leke bi-nîmetike aleyye ve ebû’ü bizenbî fağfirlî zünûbî feinnehû lâ yağfıruz-zünûbe illâ ente bi’rahmetike yâ erhamer'râhimîn"

Seyyidü-l İstiğfar duası anlamı şu şekilde:

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka (ibadete layık) hiçbir ilah yoktur. Ancak sen varsın. Beni sen yarattın. Şüphesiz ben senin kulunum. Gücüm yettiği kadar, Zat-ı Ecelli alana verdiğim sözde durmağa çalışıyorum. Ya Rabbi! işlediğim günahların şerrinden sana sığınıyorum. Bana lütuf ve ihsan buyurduğun nimetleri ikrar ve itiraf ediyorum, günahlarımı da itiraf ediyorum. Ya Rabbi! Beni mağfiret buyur (günahlarımı bağışla), zira senden başka günahları bağışlayacak (mağfiret edecek, af edecek) yoktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN