Rönesans İnşaat, Fortune 500 listesinde birinci sırada

Rönesans İnşaat, Fortune 500 listesinde birinci sırada

Gelirlerinin yüzde 70'ini yurt dışından elde eden ve bu özelliğiyle Türkiye’den dünyaya mühendislik know-how'ı, teknoloji ve iş gücü ihraç ederken ülkeye düzenli döviz girdisi sağlayan Rönesans Holding, bünyesindeki RC Rönesans İnşaat Taahhüt A.Ş. ile Fortune 500'de lider konumda yer aldı.

Ulusal ve uluslararası arenada sürdürülebilir iş modeliyle lider konumda faaliyet gösteren Rönesans Holding, Fortune Türkiye dergisinin hazırladığı, Türkiye'nin en büyük şirketlerinin sıralandığı 'Fortune 500' listesinde, Rönesans İnşaat ile Türkiye’de istihdama en çok katkı sağlayan şirket oldu.

Yurt dışındaki yatırımlarıyla büyümeye devam eden ve gelirlerinin yüzde 70'ini yurt dışındaki projelerden elde ederek, ülkeye döviz girdisi sağlayan Rönesans İnşaat, 2019 yılında 40 bin olan çalışan sayısını, 54 bine taşıyarak liderliğe yükseldi. Rönesans İnşaat, listede kendi sektöründe de birinci olurken, Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasında ise 10'uncu sırada bulunuyor. Ankara merkezli şirketler arasında birinci olan Rönesans İnşaat, ihracat listesinde ise Türkiye'nin en çok ihracat yapan 4'üncü, özkaynak karlılığında 7'inci, FVÖK’ü en yüksek 50 şirket arasında ise 16. sırada bulunuyor.

GELİRLERİNİN YÜZDE 70'İ YURT DIŞINDAN

Rönesans, Türkiye’de istihdamın lideriyken, aynı zamanda yurt dışında yürüttüğü başarılı projelerle ülkeye döviz getirilmesine ve cari açığın finansmanına katkı sağlıyor. Uluslararası arenada faaliyet gösteren Rönesans, gelirlerinin yüzde 70’ini yurt dışındaki projelerden sağlarken, bünyesinde istihdam ettiği çalışanları hem Türkiye’de hem de dünyanın dört bir yanındaki çeşitli projelerde görevlendiriyor.

Endüstri tesisleri, gayrimenkul, altyapı & üstyapı ve medikal inşaat alanlarında global çapta önemli projeler hayata geçiren Rönesans, 2019 yılında dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde 33. sırada yer alırken, Avrupa’nın da en büyükleri arasında 9. sırada bulunuyor.

Türkiye'nin uluslararası arenada en hızlı büyüyen şirketlerinden olan Rönesans, 2019 yılı itibarıyla toplam 5,4 milyar dolar global ciro elde etti. Dünyanın 28 farklı ülkesinde faaliyet gösteren Rönesans, hayata geçirdiği projeler, ülkeye yurt dışından getirdiği döviz ve tüm dünyada sağladığı istihdam ile Türkiye’ye ve dünyaya değer katmaya devam ediyor.

İLK VE EN PROJELERDE RÖNESANS İMZASI

Küresel ölçekte başarılı projeleri hayata geçiren 'en'lerin şirketi Rönesans Holding, yeni ve fark yaratan işlere imza atıyor. Rönesans, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG Üretim Tesisi, dünyanın en uzun demiryolu Gotthard Base Tüneli, Avrupa'nın en yüksek binası Lakhta Center gibi geniş yelpazedeki projeleriyle, uluslararası arenada başarılarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN