Rusya’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a itidal çağrısı

Rusya’dan Azerbaycan ve Ermenistan’a itidal çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerginlikle ilgili taraflara itidal ve ateşkes çağrısı yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “12 Temmuz’da Ermenistan-Azerbaycan sınırında tırmanan gerginlikten dolayı ciddi endişe duyuyoruz. Ulaşan bilgilere göre, çatışmalar sürüyor. Topçu mermileri kullanılıyor. Ölü ve yaralılar var. Ölenlerin yakınları ve ailelerine başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

'İSTİKRARIN SAĞLANMASI İÇİN DESTEK VERMEYE HAZIRIZ’

Bölgenin güvenliğini tehdit eden gerginliğin daha fazla tırmanmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “Tarafları itidalli olmaya ve ateşkes rejimine sıkı şekilde riayet etmeye çağrıyoruz. Rusya Dışişleri Bakanlığı, durumun istikrara kavuşturulması için gerekli desteği sunmaya hazır” ifadelerine de yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığından bu sabah yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak gerçekleştirmek istediği saldırı girişiminin önlendiği belirtildi.

Azerbaycan ordusunun karşılık verdiği, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedilen açıklamada, çatışmada, Azerbaycan ordusundan 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN