Saat şu an kaç? 'Saatler geri mi alındı?' iddiası sosyal medyada gündem oldu

Saat şu an kaç? 'Saatler geri mi alındı?' iddiası sosyal medyada gündem oldu

Sabah uyanınca telefonundaki saatlerin farklı, kol saati, duvar saati gibi saatlerin farklı olduğunu görenler, saatlerin geriye alındığını düşündü. Sosyal medyada kullanıcıları da saatin kaç olduğunu öğrenmek için Google saatini kontrol etti.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de alınan kararla kış saati uygulaması tamamen kaldırılmış, yalnızca yaz saati uygulamasının geçerli olacağı belirtilmişti. Ancak bazı telefon ve bilgisayarlarda otomatikman kış saati uygulaması ekranlara yansıdı. Bundan dolayı da kafa karışıklığı yaşandı. 

SAATLER GERİ ALINDI MI?

Duvardaki saatler farklı, telefondaki saat farklı farklı zamanları gösterince; saatlerin geriye alındığı iddiası sosyal medyada gündem oldu. Kış saati uygulamasına geçildiğini zanneden kullanıcılar, Türkiye’de sadece yaz saati uygulamasının olduğunu unuttu. 

Yaz saati uygulaması, herhangi bir ülkede ya da bölgede gün ışığından, öğleden sonra daha çok, sabahları daha az faydalanmak üzere, periyodik bir şekilde, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Fakat Türkiye bu sene kış saatine geçmedi.

Geçtiğimiz yıllarda hükûmetin aldığı kararla, kış saati uygulaması kaldırılmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik kullanımını düşürmek adına Türkiye’de sadece yaz saati uygulamasına geçilmişti.

SAAT KAÇ?

Sosyal medya kullanıcılarının iddiası doğru değil ve Türkiye’de saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için TRT resmî internet sayfasını ya da manuel saatlerinizi (duvar saati, kol saati vb.) kontrol edebilirsiniz.

saat-su-an-kac-saatler-geriye-alindi-iddiasi-sosyal-medyada-gundem-olduuu.jpg

GMT yani Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak İngiltere’nin başkenti Londra'nın güney doğusundaki Greenwich banliyösünden alır. UTC de eş güdümlü evrensel zaman olarak tanımlanır ve atomik olarak hesaplanır ve güneş zamanına göre hesaplananan GMT'den daha hassastır. Fakat GT ile arasındaki fark oldukça küçüktür ve günlük kullanımı etkilemez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN