1 çay bardağı için mucizeye şahitlik edin! Hem serinletiyor hem şifa veriyor: O hastalıkların dermanı meğer ondaymış

1 çay bardağı için mucizeye şahitlik edin! Hem serinletiyor hem şifa veriyor: O hastalıkların dermanı meğer ondaymış

Genellikle salatalarda kullandığımız bu bitki şerbeti kaynatılarak içildiğinde vücutta adeta mucizevi bir etki gösteriyor. Özellikle sıcak yaz günleri yaklaşırken, siz de bu bitkinin şerbetini kaynatarak hem serinleyebilir hem de mucizevi etkilerinden faydalanabilirsiniz…

Yaz aylarında serinlemek ve ferahlamak için tüketilen reyhan şerbetinin sağlık üzerinde de birçok faydası bulunmaktadır. İşte, duyduğunuzda düzenli olarak tüketmenize neden olacak o faydalar…

REYHAN ŞERBETİ FAYDALARI

Sindirimi kolaylaştırıyor: Reyhan şerbeti, hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Ayrıca mide bulantısı ile kusmayı önleyici etkisi de vardır.

Bağışıklığı güçlendiriyor: Antioksidanlar bakımından zengin olan reyhan bu yönüyle bağışıklığın güçlenmesine etki eder. Vücudu hastalıklara karşı koruyarak, enfeksiyonlar ile savaşır.

reyhan-serbeti-faydalari-1.jpg

Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi geliyor: Reyhan şerbetinin, soğuk algınlığı ve öksürüğü hafifletme etkisi vardır. Balgam söktürücü ve anti-enflamatuar özelliği sayesinde boğaz ağrısına da iyi gelir.

Stresi azaltıyor: Reyhan şerbetinin sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi de vardır. Sinir sistemini yatıştırarak, stresten kaynaklı semptomları hafifletir.

Kansızlığı giderir: Demir içeriği sayesinde kansızlığa iyi gelir.

reyhan-serbeti-faydalari-2.jpg

Ağız kokusunu gideriyor: Reyhan şerbetinin, ağız kokusuna yol açan bakterileri öldürme etkisi vardır.

Cilt sağlığını koruyor: Antioksidanlar bakımından zengin olan bu şerbet, cilt hücrelerini hasara karşı korur. Yaşlanmayı da geciktirerek, cilt sağlığına katkı sağlar.

NOT!

Hamile ve emziren kadınlar ile diyabet hastalarının reyhan şerbeti tüketmeden önce mutlaka doktoruna danışması gerekir. Ayrıca fazla tüketilmesi durumunda mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN