ABD’deki tıp merkezinin araştırması şaşırttı: Kovid virüsü kansere çare mi?

ABD’deki tıp merkezinin araştırması şaşırttı: Kovid virüsü kansere çare mi?

Kovid-19’a neden olan virüs SARS-CoV-2’nin tüm dünyada kötü şöhrete sahip olan dikensi başak proteininin, akciğer kanseri hücrelerinin ölmesine neden olduğu belirlendi.

Chicago’da bulunan RUSH Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen laboratuvar çalışmalarından elde edilen bulgular Cancers (Kanser) dergisinde yayınlandı. Keşif, dünyayı üç yıldır etkileyen salgının, akciğer kanseri ve belki de diğer kanserler için de bir tedavi sağlayabileceği olasılığını gündeme taşıdı.

Chicago’daki Rush Tıp Koleji’nde nöroloji profesörü olarak görev alan ve aynı zamanda çalışmanın baş araştırmacısı olan Kalipada Pahan şunları söyledi: “Bu sonuçlar akciğer kanseri hastalarında tekrarlanırsa, bu ölümcül hastalık için umut verici olabilir. Kanserin ilerlemesini durdurmak için başka bir tedavi olmadığında intranazal spike S1 proteini geç evre akciğer kanseri için kullanılabilir.” Araştırmacılar, akciğer kanseri hastası olup Kovid olduktan sonra iyileşenlerin, teorilerini desteklediğini söyledi.

Çalışma sırasında araştırmacılar, virüsteki proteinin klonlanmış bir versiyonunu aldı. Daha sonra bir petri tabağındaki insandan alınan akciğer kanseri hücrelerini bu proteine maruz bıraktılar. Protein ilave edildiğinde kanser hücrelerinin öldüğü gözlemlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN