Kovid kanser hücrelerinin yayılımını hızlandırıyor

Kovid kanser hücrelerinin  yayılımını hızlandırıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Yasemin Saygıdeğer, yaptıkları araştırmada koronavirüsün kanser hücrelerin yayılımını hızlandırdığını belirlediklerini ifade etti.

Yaptıkları araştırmada koronavirüsün kanser hücrelerin yayılımını hızlandırdığını belirlediklerini söyleyen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Yasemin Saygıdeğer, şu bilgileri verdi:

Literatürde kanserli hastaların koronavirüse yakalandığında immün sistemin bir şekilde kanser hücresi ile savaştığı iddiasıyla yayınlanan birkaç çalışma vardı. Biz de bu çalışmalardan yola çıktık ancak bizim sonuçlarımız genellikle hücrelere daha kötü etki ettiğini gösterdi. Hatta biri kolon biri de yumurtalık kanseri olan hastaların koronavirüs geçirdikten sonraki 3’üncü ve 6’ncı aylardaki tomografi görüntülerinde akciğerlerinde bir anda yaygın ilerleme olduğunu gördük.

Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca ise “İstatistiklere baktığımızda görüyoruz ki 2030 yılında geldiğimizde kanserli hasta sayısı maalesef günümüzdekinden 4 kat daha fazla olacak. Gereken önlemleri bugünden almamız lazım” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN