ABD'li doktorlardan Kovid-19 uyarısı: Bu üç belirtiye dikkat!

ABD'li doktorlardan Kovid-19 uyarısı: Bu üç belirtiye dikkat!

Eris varyantıyla birlikte tekrar gündeme gelen ve vaka sayılarında yeniden artış gösteren koronavirüs ile ilgili ABD'li doktorlardan açıklama geldi. Doktorlar, New York’ta vaka sayılarının çok arttığına dikkat çekerek bazı belirtiler konusunda ise uyarılarda bulundu. Dr. Erick Eiting, "Alerji mi olduğu yoksa grip mi olduğunu ayırt etmek çok zor” ifadelerini kullandı.

Milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar ABD’li doktorlardan geldi. New York’ta vaka sayılarının çok arttığına dikkat çeken doktorlar, bazı belirtiler konusunda da uyarılarda bulundu.

ABD’nin çok okunan bulvar gazetelerinden New York Post’a konuşan Mount Sinail Downtown Hastanesi’nde görevli Dr. Erick Eiting, “Neredeyse gördüğüm her hastada belirtiler çok hafif. Kovid-19 hafiflemiş zira bunun alerji mi olduğu yoksa grip mi olduğunu ayırt etmek çok zor” dedi. Eiting, hastalara yapılan Kovid-19 testi ile net bir sonucun çıktığını da vurguladı.

BURUN AKINTISI, HAPŞIRMA VE BOĞAZ AĞRISI...

Dr. Eiting, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısının Kovid-19’un öne çıkan belirtileri olduğuna dikkat çekti.

İngiltere’de de kısa bir süre önce yapılan araştırmada, boğaz ağrısının en belirgin hastalık belirtisi olduğu belirtilmişti.

ÜST SOLUNUM YOLU RAHATSIZLIKLARI ÖNE ÇIKIYOR

Case Western Üniversitesi’nden Dr. Grace McComsey de, “Tat alma ve koku kaybı hastalın yüzde 10’u ile yüzde 20’sini etkiliyor. Pandeminin başında bu oran yüzde 60-70 seviyelerindeydi” dedi. Doktor McComsey, boğaz ağrısının öne çıkan belirti olduğuna vurgu yaptı.

NY Post’a konuşan iki doktor da Covid-19 hastalarının hastalıklarını geçen yıla kıyasla daha hafif geçirdiğine de vurgu yaptı. California’da görev alan Dr. Michael Daignault da, “Temmuz ayından beri hastalanan gençlerde üst solunum yolu rahatsızlıkları öne çıkıyor” dedi.

Boston’daki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi’nde görevli doktor Dan Barouch da, “Genel olarak Kovid-19 daha hafif geçiyor. Bu, virüs daha güçsüz olduğu için değil, bağışıklık sistemimiz daha kuvvetli olduğu ve aşılar işe yaradığı için” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN