Ağrı kesicileri çöpe atın! 1 kaşığı ne migren bırakıyor ne sinüzit! Meksika’dan Tayland’a kadar herkesin mutfağında

Ağrı kesicileri çöpe atın! 1 kaşığı ne migren bırakıyor ne sinüzit! Meksika’dan Tayland’a kadar herkesin mutfağında

Dünya mutfağının en ünlü besini! Meksika’dan Tayland’a kadar her mutfakta var. Ağrı kesicileri çöpe attıracak bu besinin faydaları saymakla bitmiyor! Zayıflamak isteyenlerin tercihi… Sadece bir kaşığıyla derdinize derman bulabilirsiniz! Eklem ağrısı, kas ağrısı… Hiçbirinden eser bırakmıyor!

Orta ve Güney Amerika’dan Hindistan'a, Meksika'dan Tayland'a kadar geniş bir coğrafyada yetişebilen bu bitki sıcak güneş altında ve zengin besinli topraklarda en iyi şekilde yetişir. En etkili ağrı kesici etkisine sahip doğal bir sebze olan cayenne biberinin muazzam etkileri vardır.

CAYENNE BİBERİ FAYDALARI

cayenne-arnavut-biberin-sagliga-etkileyici-faydalari-ve-tarihi-8164f0.jpg

İçerdiği kapsaisin adlı bileşik sayesinde sayısız faydası var.

Özellikle metabolizmayı hızlandırmada büyük etkiye sahip. İçerdiği kapsaisin, vücut sıcaklığını artırarak termojenik etki yaratıyor. Bu da kalori yakımını artırarak kilo yönetimine destek sağlıyor. Cayenne biberi aynı zamanda tokluk hissini artırarak aşırı yemenin önüne geçiyor.

AĞRI KESİCİ BİR BESİN: CAYENNE BİBERİ

cayenne-arnavut-biberin-sagliga-etkileyici-faydalari-ve-tarihi-2e1c70.jpg

Cayenne biberinin bir diğer önemli özelliği ise doğal bir ağrı kesici olması. İçerdiği kapsaisin sayesinde sinir uçlarını uyararak acı hissini baskılıyor. Bu nedenle, eklem ağrıları, kas ağrıları gibi durumların hafifletilmesine yardımcı oluyor.

Ayrıca solunum yollarını açma özelliği sayesinde soğuk algınlığı veya sinüs tıkanıklığı gibi durumlarda rahatlatıcı bir etki sağlar.

Cayenne biberi yemeklere lezzet katması için baharat olarak kullanılmasının yanı sıra çay formunda da tüketiliyor.

CAYENNE BİBERİNİN YETİŞTİĞİ TOPRAKLAR

​​​​​​​cayenne-peppers.jpg​​​​​​​

Bu özel bitki genellikle sıcak ve nemli iklimleri tercih ediyor. Orta ve Güney Amerika başta olmak üzere, Hindistan, Meksika, Tayland ve Çin gibi bölgelerde yetişiyor. Besin açısından zengin ve iyi drene edilmiş topraklar cayenne biberinin büyümesi için ideal koşullar sunuyor. Bu bitki genellikle bahçelerde veya tarım alanlarında yetiştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN