Arabaya biner binmez klimayı açanlar yandı! Kesinlikle bekleyin, öyle bir zararı çıktı ki...

Arabaya biner binmez klimayı açanlar yandı! Kesinlikle bekleyin, öyle bir zararı çıktı ki...

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber sıcak havalardan kaçmak isteyen vatandaşlar evde ya da arabada direkt klimaya koşuyor. Lakin eğer arabaya biner binmez klimanızı çalıştırıyorsanız bu duyduklarına çok şaşıracaksınız. İşte konuya ilişkin detaylar…

Özellikle yaz mevsiminde bunaltıcı ve kavurucu sıcaklardan kaçmak için arabaya biner binmez yaptığımız ilk iş klimaları açmak oluyor. Lakin uzmanlar söz konusu bu alışkanlığın sağlığımıza zarar verebileceğine söylüyor. Peki ama neden? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-18-001.jpg

ARABALARDAKİ KLİMA ALIŞKANLIĞI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Yapılan bazı çalışmalar sonucunda uzmanlar arabaya biner binmez klima çalıştırmanın doğru olmadığını söylüyor. Söz konusu bu davranışın vücutta bazı sağlık problemlerine yol açabileceği ifade ediliyor. Arabaya biner binmez direkt klima açmak yerine daha kontrollü ve sağlıklı bir soğutma işlemi yapılması gerektiği vurgulanıyor.

yeni-proje-19-001.jpg

Arabaya bindiğiniz anda klimayı çalıştırmanız sonucunda direkt soğuk yiyeceğiniz için boğaz ağrısı, öksürük, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar ya da üst solunum yolu enfeksiyonu yaşayabilirsiniz. Bunların yanı sıra havadaki ani değişim kaslarınızda kasılmaya ve ağrılara yol açabilir.

Öte yandan arabada biriken zehirli madde ve zehirli gazlar klimanın çalıştırılmasıyla beraber arabaya ve dolayısıyla vücudunuza nüfuz ederek ciğerlerinize zarar verebilir. Tüm bunlardan kaçınmak için arabaya biner binmez klimayı çalıştırmak yerine ilk önce camları açarak arabanın birkaç dakika havalanmasını beklemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN