Armudun İyisini Ayılara Bırakmayın! Armudun Hiç Bilmediğiniz 7 Mucizevi Faydası

Armudun İyisini Ayılara Bırakmayın! Armudun Hiç Bilmediğiniz 7 Mucizevi Faydası

İçerdiği besinler ve lezzetli tadıyla hepimizin severek tükettiği armut diyet lifinden zengindir. Peki sulu, tatlı, ekşi, yumuşak veya sert olmak üzere farklı çeşidi bulunan armut nelere iyi geliyor? Armut yemeniz için 7 nedeni açıklıyoruz...

Tam mevsiminin gelmesi ile en çok tüketilen meyvelerden biri olan armut içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde son derece sağlıklıdır. Her gün armut yemeniz için size yedi neden veriyoruz.

1.ARMUT, KALBİNİZ VE KAN DAMARLARINIZ İÇİN HARİKADIR

Bunun nedeni meyvedeki liflerdir. Bunlar kolesterolünüzü ve kan basıncınızı düşürmenize yardımcı olabilir.

armut-gorsel.webp

2. DAHA AZ TİP 2 DİYABET ŞANSI

Armut, lifin yanı sıra flavanoller ve antisitler de içerir. Bu üçü, tip 2 diyabet riskini azaltmak için bir araya geliyor. Bunun nedeni, vücudunuzun insülin ve glikozu kan dolaşımına emmesini kolaylaştıran insülin direncini artırma yetenekleridir.

3. DAHA GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Armut, C vitamini ve bakır gibi antioksidanlarla doludur. Bu antioksidanlar bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olarak sizi hastalıklardan daha iyi korur. Ve günümüzde bu bir lüksten daha fazlası. Hastalanırsanız, armut daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir.

4. BAĞIRSAKLARINIZ İÇİN İYİ

Ortalama bir armut, günlük ihtiyacımız olan liflerin yaklaşık %20'sini içerir. Muhtemelen bildiğiniz gibi, lifler sindirim sisteminiz için iyidir. Armuttaki lifler, sindirim sisteminizden geçerken değişmeden kalır. Bunun bir faydası da sağlıklı bağırsak bakterilerini beslemesi ve bağırsaklarınızı içeriden temizlemesidir. Armut ayrıca kabızlığa yardımcı olabilecek hafif bir müshil görevi görür.

armut-16-9-1575883790.jpg

5. DAHA İYİ CİLT

Dürüst olalım, kim daha iyi, parlak bir cilt istemez ki? Tüm kremleri ve maskeleri unutun, sadece daha fazla armut yiyin. Armuttaki lif, kan şekeri seviyesinin çok fazla dalgalanmamasını, yani cildinizdeki kolajenin zarar görmemesini sağlar. Ayrıca armut, kırışıklıklarla mücadelede de yardımcı olabilir. Meyve ayrıca cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olan C vitamini, K vitamini ve bakır gibi antioksidanlar içerir. Bu, cildinizin daha pürüzsüz, daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

6. VÜCUDUN SU DENGESİNİ DÜZENLER

Potasyum içeren meyve ve sebzeler vücudun su dengesine olumlu bir etki sağlar. Armutta bulunan potasyum ise bu konuda oldukça yardımsever bir meyvedir.

7. ANNE KARNINDAKİ BEBEKLERE FOLİK ASİT AŞILAR

Folik asitin özellikle hamilelik sürecinde, anne karnındaki bebeklere sağladığı yararları bilmeyen yoktur. Bu asit kemikten tutunda, hücrelerin oluşmasına kadar birçok yararı vardır. Hamile ve emziren annelerin armut tüketmesinde oldukça fayda var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN