Atalarımız boşuna sarayların baş köşesinde koymamış! Bunu kaynatıp içene karada ölüm yok: Her damlası şifa deposu

Atalarımız boşuna sarayların baş köşesinde koymamış! Bunu kaynatıp içene karada ölüm yok: Her damlası şifa deposu

Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan Fulya çiçeğini atalarımız boşuna sarayların baş köşesinde koymamış. Hem görsel olarak şölen yaratan hem mis kokusuyla mest eden bu çiçek aynı zamanda kaynatıp içince de şifa dağıtıyor…

Fulya çiçeği, estetik güzelliği ve anlamlı sembolizmiyle dikkat çeken bir çiçek türüdür. Kökeni oldukça eskiye dayanan çiçek aynı zamanda birçok kültür için de önemli bir yere sahip.

FULYA ÇİÇEĞİ NEDİR?

Latince ismi ile Fritillaria olarak bilinen fulya çiçeği, nergisgiller familyasının bir türüdür. Genelde büyük ve gösterişli çiçeklere sahip olan bu çiçek, zarif yapısı ile göz kamaştırıcı bir güzellikte.

FULYA ÇİÇEĞİNİN ANALMI NEDİR?

Fulya çiçeği güzellik, zarafet ve saflık anlamları taşıyor. Ayrıca aşkın sembolü olarak da kabul edilen bu çiçek romantik duyguları ifade etmek için tercih ediliyor. Çiçeğin kokusu ile de dinginlik ve huzur hissi verdiğine inanılıyor.

fulya-cicegi-faydalari-1.jpg

ANTİK DÖNEMLERDEN UZANAN HİKAYE

Fulya çiçeğinin hikayesi, eski dönemlere dayanıyor ve farklı kültürlerde farklı mitolojik ve efsanevi anlatılar ile süsleniyor. Antik dönemlerden bu yana çeşitli medeniyetlerde önemli bir yeri olan çiçek, aşk, güzellik ve doğanın gücü kavramları ile ilişkilidir.

Genelde Akdeniz ikliminde yetişen çiçek; İran, Irak, Afganistan gibi Orta Doğu ülkeleri ve Güney Avrupa’nın bazı bölgelerinde doğal olarak görülür. Aynı zamanda park ve bahçelerde süs bitkisi olarak da yetiştiriliyor.

fulya-cicegi-faydalari-2.jpg

FULYA ÇİÇEĞİ FAYDALARI

  1. Geniz Tıkanıklığını Açmaya Yardımcı Olabilir: Fulya çiçeğinin mis gibi kokusu, geniz tıkanıklığını açmaya yardımcı olabilir. Kokusunu içine çekmek, genizdeki tıkanıklığı hafifletebilir.
  2. Yatıştırıcı Etki: Fulya çiçeğinin hafif ve hoş kokusu, sakinlik ve huzur hissi verebilir. Stresli veya gergin hissettiğinizde biraz fulya çiçeği koklamak rahatlamaya yardımcı olabilir.
  3. Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelebilir: Fulya çiçeğinin kaynatılarak yapılan çayı veya haşlanmış yaprakları, bazı insanlarda mide rahatsızlıklarını hafifletebilir. Ancak herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir, bu yüzden kullanmadan önce doktora danışmak önemlidir.
  4. Baş Ağrısını Hafifletebilir: Fulya çiçeği, rutubet ve safradan kaynaklanan baş ağrılarına iyi gelebilir. Kokusuyla başınıza hafiflik ve ferahlık getirebilir.
  5. Antimikrobiyal Özelliklere Sahip Olabilir: Bazı araştırmalar, fulya çiçeğinin antimikrobiyal özelliklere sahip olabileceğini göstermektedir. Bu özellikleri sayesinde, fulya çiçeği bazı enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN