Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan bademcik iltihabı, faranjit ve diş eti iltihabına doğal çözüm! Bu kürle gargara yapan bu dertlerden kurtuluyor. İşte bademcik iltihabı ve faranjite karşı adaçayı ve ebegümeci kürü tarifi...
Bademcik iltihabı, faranjit ve diş eti iltihabı gibi rahatsızlıklarla sık sık karşılaşıyorsanız, Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’nun önerdiği doğal çözümünü deneyebilirsiniz. Doğal antibiyotik özelliğiyle bilinen adaçayı, boğaz enfeksiyonlarına karşı güçlü bir koruma sağlıyor. Özellikle sık sık tekrarlayan faranjit ve bademcik iltihabına karşı adaçayı ve ebegümeci gargarası etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor.
DOĞAL ANTİBİYOTİK VE ÖKSÜRÜK ENGELLEYİCİ
Adaçayının Latince adı olan "Salvia", korunmak ve muhafaza etmek anlamına geliyor. İçeriğinde bulunan salvin, carnosol asiti ve cirsimaritin gibi maddeler sayesinde bakterilerin çoğalmasını engelleyerek doğal bir antibiyotik görevi görüyor. Aynı zamanda içerdiği cineol maddesi sayesinde öksürüğü kesici etkiye de sahip.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, özellikle okul çağındaki çocukların sık sık bademcik iltihabı geçirdiğini ve yüksek ateşle günlerce yatmak zorunda kaldıklarını belirterek, adaçayı ile yapılan gargaraların doğal bir koruyucu olduğunu vurguluyor.
BADEMCİK İLTİHABI VE FARANJİT İÇİN ADAÇAYI NASIL KULLANILMALI?
İlk günlerde günde birkaç defa adaçayı gargarası yapmak, boğazı hızla rahatlatıyor. Daha sonraki günlerde ise haftada birkaç defa gargara yaparak boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki sağlanabiliyor.
ADAÇAYI VE EBEGÜMECİ GARGARASI TARİFİ
- 1 su bardağı su kaynatılır.
- İçine 1 tatlı kaşığı adaçayı eklenerek 10 dakika kapağı kapalı şekilde demlenir.
- Süzüldükten sonra günde 2-3 kez gargara yapılır.
- Daha etkili bir sonuç için kronik faranjit ve sık tekrar eden bademcik iltihaplarında 3-4 adet ebegümeci yaprağı da eklenebilir.
- Koruyucu etki için her gün bir çay bardağı adaçayı içilebilir.
GARGARA YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
- Adaçayı gargarasını sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce dişlerinizi fırçaladıktan sonra yapmalısınız.
- Sigara ve asitli içeceklerden (kola, soda, maden suyu vb.) kesinlikle uzak durmalısınız.
- Diş ve ağız temizliğine özen göstermelisiniz.
BİTKİ KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Bitkisel kürlerden etkili sonuç alabilmek için kullanılan bitkinin doğru tür olması, uygun koşullarda kurutulması ve raf ömrünün dolmamış olması gerekiyor. Yanlış türde ya da bayat bitkiler kullanıldığında, kürlerin etkisi büyük oranda azalıyor.
ÖNEMLİ UYARI
Bu kürler doktorunuzun verdiği ilaçların yerine geçmez. Sadece destekleyici olarak kullanılması önerilir. Herhangi bir bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını öğrenmek için mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Teşhis koydurmadan kendi kendinize tedavi uygulamayınız.