Balıkesir'e yolu düşen bunu almadan dönmesin! Kilosu 259 TL'den doğal şifa: Egzama ve yaşlanmanın önüne set oluyor

Balıkesir'e yolu düşen bunu almadan dönmesin! Kilosu 259 TL'den doğal şifa: Egzama ve yaşlanmanın önüne set oluyor

Egzama problemi olan ya da yaşlanma karşıtı doğal içerikler kullanmak isteyenler bu üründen faydalanabilir. Hele ki Balıkesir’e yolunuz düştüyse bunu almadan dönmemeniz tavsiye ediliyor. Kilosu tam 259 liradan satılan bu doğal şifa kullananların övgülerini topluyor.

Türkiye'nin önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir Burhaniye, zeytinyağı sabununun şifa kaynağı olmasıyla gündeme geldi. Öyle ki burada doğal yollarla üretilen zeytinyağı sabununun egzamada başlayıp birçok cilt problemine iyi geldiği ve yaşlanma karşıtı etki gösterdiği öğrenildi. Baba mesleği olarak savunuculuk yaptığını ifade eden Cem Canpolat, zeytinyağı sabununun faydalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-70.jpg

ZEYTİNYAĞI SABUNUNA BÜYÜK İLGİ

Burhaniye, zeytin üretimiyle öne çıkan bir ilçe olurken aynı zamanda zeytinyağı sabunuyla da ilgi görüyor. Bu işle ilgilenen Cem Canpolat, zeytinyağı sabununu bizzat kendisinin yaptığını ifade ederek, “Yöremizde zeytinyağı sabunu yapımı dedelerimizden ninelerimizden gelmektedir. Körfez zeytinyağı çok kalitelidir. Dolayısıyla sabunumuz da kaliteli olmaktadır. Ben sabunu kaynatmadan yapıyorum. Böylelikle kalitenin daha da arttığını düşünüyorum. Zeytinyağı sabunu, cildi nemlendirir ve parlatır. Yaşlanmayı geciktirir. Kırışık oluşumunu önler. Sivilce ve gözenek oluşumunu engeller. Cilt problemlerinde iyileşmeye yardımcı olur. Kepeği ve saç dökülmesini önler. Bu sabunun kilosunu 259 liradan satıyoruz” diye konuştu.

yeni-proje-72.jpg

ZEYTİNYAĞI SABUNUNUN FAYDALARI

Cilt bakımı için oldukça önemli bir kaynak olan zeytinyağı sabunu doğal içeriği sayesinde cildi nazikçe temizler. Hem cilde doğal bir nem ve ışıltı kazandırır hem de yumuşacık bir doku oluşmasına yardımcı olur. Öte yandan iltihaplanma karşıtı özelliklere sahip olduğundan dolayı egzama, sedef hastalığı ve diğer iltihaplı cilt hastalıkları karşısında bir şifa kaynağı olarak kullanılabilir.

Zeytinyağı içerisindeki antioksidanlar sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşan zeytinyağı sabunu cildin yaşlanma belirtilerini en geç zamana kadar iter. Öte yandan cildi yatıştıran özellikleri vardır. Tahriş olmuş cilt üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olan zeytinyağı sabunu, güneş yanığı ya da cilt tahrişleri sonrasında kullanılabilecek doğal ve doğru bir içeriktir.

yeni-proje-71.jpg

Doğal anti bakteriyel özellikleri bulunan zeytinyağı sayesinde ciltte akne oluşumu engellenir. Akneli ciltte ise aknelerin daha hızlı kurutulması ve cildin derinlemesine temizlenerek gözeneklerinin arındırılmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN