Blanch etme yöntemi ile sebze nasıl pişer? Blanch ne demektir? Blanch yöntemi ile pişirme

Blanch etme yöntemi ile sebze nasıl pişer? Blanch ne demektir? Blanch yöntemi ile pişirme

Türkiye'nin en çok izlenen yemek programı MasterChef'te sürekli karşımıza çıkan "blanch etme" yönteminin nasıl yapıldığı seyirci tarafından çok merak ediliyor. Peki, blanch etme nedir, bu yöntemle nasıl sebze pişirilir? İşte, blanch etme yöntemine dair bilinmesi gereken her şey...

Blanch etme yöntemi MasterChef programı sayesinde sık sık duyduğumuz bir pişirme tekniği. Bu tekniğin nasıl uygulandığını bilmeyenler ise blanch etme yöntemiyle ilgili detayları araştırıyor.

BLANCH ETMEK NE OLUYOR?

Blanche, Fransızca'da beyazlatmak, ağartmak anlamlarına gelse de kullanımı şok haşlama olarak tanımlanan bir tekniktir. Blanching tekniğine ön pişirme yöntemi de denilebilir. Kaynar su içinde çiğ malzemeler hafif şekilde pişirilir. Malzemeler kaynamış suya alınarak ürünün türüne göre çok uzun olmadan pişirilir. Sonrasında buzlu suya koyularak şok uygulaması yapılır. Blanch yöntemindeki amaç ürünlerin renk, kıvam ve besin değerlerinin korunmasıdır.

BLANCH YÖNTEMİ NASIL UYGULANIYOR?

- Blanch tekniğine sebzeler yıkanarak başlanır,

- Sonrasında sebzeler ilk olarak kaynamış suya sonrasında da soğuk suya koyularak çıkarıldıktan sonra süzülür,

- İstek doğrultusunda suyun içine az bir şey sirke de eklenir.

Bu yöntem sebzelerin dondurucuda uzun süreli saklanması için de kullanılmaktadır.

 blanch etme yöntemi nedir

BLANCH YÖNTEMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR?

Blanch yönteminden önce ürünün suda beklemesi gereken süreye dikkat edilmeli. Su içerisinde fazla kaldığında çok pişebilir. Ayrıca sebzelere blanch uygularken suyun içine tuz ve ya karbonat eklemek renklerinin canlılığını korumasını sağlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN