Böyle hastalık görülmedi: Kendine karşı alerjisi var

Böyle hastalık görülmedi: Kendine karşı alerjisi var

Avustralya'da yaşayan 11 yaşındaki Summah Williams adlı kız çocuğu, son zamanlarda gözyaşları ve terinin derisinde acı vermeye başlaması üzerine doktora başvurdu. İnceleme sonucunda, Summah'ın derisinin kuruyup çatlamış ve cildinin tahriş olup hassaslaştığı tespit edildi. Ancak doktorlar, ilginç bir teşhise vardılar: Summah, kendi vücut sıvılarına karşı bir alerji geliştirmişti.

Avustralya'nın Queensland eyaletinde yaşayan 11 yaşındaki Summah Williams isimli bir kız çocuğu, kendine karşı alerji hastalığına yakalandı. Sonunda, gözyaşları ve terinin acı vermesiyle doktora başvuran Williams'ın durumu, uzmanlar arasında endişe yaratıyor.

Hastalık, genç kızın derisinin kuruyup çatlamasına ve altında hassas bir cildin iltihaplanmasına neden oldu. Annesi Karyn Zimny, başlangıçta ciddi bir güneş yanığı olduğunu düşündü ancak kızının sağlıklı olmasına rağmen sıcaklardan titrediğini ve kaşındığını fark etti. Williams, sonunda 2022'nin sonlarında hastaneye kaldırıldı.

GÖZYAŞLARI DERİSİNİ DÖKMEYE BAŞLADI

Zimny, yaşadıkları süreci, kızlarının stafilokok enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik aldığında ise derisinin dökülmeye başladığını dile getirdi. Egzama teşhisi konulan Williams'ın, kendi gözyaşları ve terinin bu durumu tetiklediği belirlendi.

KESİN BİR ÇÖZÜMÜ YOK

NTV'de yer alan habere göre; Avustralya Egzama Derneği, egzamanın çocukların yüzde 30'unu ve yetişkinlerin yüzde 10'unu etkilediğini belirtiyor. Ancak tedavi için henüz kesin bir çözüm bulunmuyor. Bu nedenle semptomların kontrol altında tutulması hastalıkla yaşayanlar için hayati öneme sahip.

Uzmanlar, günümüzde hiçbir insanın bir başka insana karşı alerji geliştiremeyeceğini vurguluyor ancak kendi vücut sıvılarına ve ürettikleri maddelere karşı alerji geliştirme olasılığının olduğunu ifade ediyor. Bu gizli "oto-alerji" süreci, birçok anemi vakasında, böbrek ve tiroid hastalıklarında önemli bir faktör olabilir. Normalde vücut, kendini ve kendinden olmayanı tanıyabilmesi için koruyuculara sahipken, bazen bu koruyucular bozulabiliyor.

Oto-alerji, bazı otoimmün hastalıklarda kişinin antikor üretmesi ve kendi kan hücreleriyle savaşarak vücudunu çökertmesine neden olabilecek sancılı bir sürece dönüşebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN