Bu çorba sayesinde kilo vermek artık daha kolay! 3 günde 3 kilo verdirecek çorba tarifi…

Bu çorba sayesinde kilo vermek artık daha kolay! 3 günde 3 kilo verdirecek çorba tarifi…

Kilo vermek için çaba gösterenler ama ağır diyet listelerine uymak istemeyenler için daha kolay ve rahat yöntemler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra aniden sağlıksız kilo vermek yerine bazı yöntemlerle kontrollü ve sağlıklı kilo vermeniz oldukça önemlidir. Bu çorba da daha sağlıklı kilo vermeniz için bire bir! İşte 3 günde 3 kilo verdiren o çorba tarifi…

Eğer ki yemeğinize çorba içerek başlarsanız iştahınız kesilecektir. Dolayısıyla diğer yemeklerden daha az yiyecek ve kilo vermede kolay bir yöntem uygulamış olacaksınız. Öte yandan kabızlık sorununu da çorba içerek çözebileceğiniz gibi sağlıklı bir yaşama da merhaba diyeceksiniz.

Uzmanların da sık sık tavsiye ettiği çorba tüketiminde dikkat etmeniz gereken nokta ise beyaz un ile yapılan içeriklerden uzak durmak olacaktır. Bunun için ise tercih edebileceğiniz en iyi çorba protein ve lif bakımından oldukça zengin olan mercimek çorbasıdır. Öte yandan kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelen mercimek çorbası bitkin ruh halini de ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Tüm bunların yanı sıra bağışıklığı güçlendirip, tansiyonu da dengeliyor.

3 GÜNDE 3 KİLO VERDİRECEK ÇORBA TARİFİ…

Malzemeler:

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

3 yemek kaşığı bulgur

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 patates

3 acı biber

2 orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı zencefil tozu

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı ıspanak

2 litre su

Üzerine kullanılacak baharatlar.

1 yemek kaşığı kuru nane

1 kaşık biber

1 kaşık biber

1 yemek kaşığı rezene tohumu

Yapılışı:

İlk olarak patatesleri, soğanı ve sarımsağı soyarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra soyduğunuz bu malzemeleri büyük dilimler halinde kesmelisiniz. Ardından bu malzemeleri tencereye alıp üzerine mercimeği ve bulguru ilave etmelisiniz. Son olarak biber, zencefil ve ıspanağı da doğrayarak diğer malzemelerin üzerine ekleyiniz. Sosu için ise suyu ve domatesi bir kasede karıştırıp tencereye eklemelisiniz. Çorbanızı orta ateşte 40 dakika boyunca kaynatarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN