Bu sporları yapanların karnı dümdüz oluyor! İşte en iyi yağ yaktıran spor dalları

Bu sporları yapanların karnı dümdüz oluyor! İşte en iyi yağ yaktıran spor dalları

Kilo vermek ve her daim fit kalmak isteyenlere süper haberimiz var. Haberimizde paylaştığımız bu sporlarla hem kalori yakacaksınız hem de istediğiniz o görünüme kavuşacaksınız. İşte sağlıklı zinde bir vücut için ey iyi sporlar...

Aynı anda hem kilo vermek hem de formda kalmak mı istiyorsunuz? Daha hızlı daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilecek bazı sporlar var! İşte en yüksek kalori tüketiminin elde edilebileceği en iyi sporların bir listesi.

kosu-mu-bisiklet-mi.jpg

KOŞMAK VE BİSİKLETE BİNMEK

Egzersiz ve kilo verme üzerine yapılan birçok araştırmaya göre, saatte 16 km hızla koşma ve 32 km hızla bisiklete binme en yüksek kalori tüketimine sahiptir. Örneğin, 80 kiloluk bir kişi 1466 kalori yakabilirken, 60 kiloluk bir kişi saatte 990 kalori yakar. Bu iki sporu daha yavaş yaparsanız enerji tüketiminiz de buna bağlı olarak azalacaktır. Örneğin, 8 km/s'lik bir koşu hızı, kilonuza bağlı olarak saatte 480 ila 710 kalori tüketir. 20 km / s hızla bisiklete binerek benzer sayıda kalori yakılabilir. Bu sporların bir diğer büyük avantajı da para harcamanıza gerek olmamasıdır.

neden-yuzme-sporunu-secmeliyim-n4vswm8p1lscymsxn7bbp5u1q5juz75wf2vofhd4u0.jpg

YÜZME

Bacaklarınızın işin çoğunu yaptığı koşu ve bisiklete binmenin aksine, yüzme tüm vücudunuzu kullanan bir aktivitedir. Bu da bu sporu diğer aktivitelere göre daha iyi bir alternatif haline getiriyor. Eklemleriniz de stresli olmadıkları için bundan faydalanabilir. Buna okyanusta yüzmeyi de eklerseniz tuzlu deniz suyunun cildinizin sağlığı üzerinde faydalı bir etkisi olabilir. Tek dezavantajı, eğer varsa, yüzerken yapabileceğiniz başka bir şey olmamasıdır. Öte yandan, herkes bu etkinliğin çok eğlenceli olduğu konusunda hemfikir olmalıdır. Bu yüzden mayolarınızı ve gözlüklerinizi hazırlayın ve havuza veya plaja gidin.

boks-kickboks-10-1024x683.jpg

BOKS VEYA KİCKBOKS

İster kickboks dersi seçin, ister kum torbası antrenmanı yapın, çok fazla kalori yakabileceksiniz. Boks o kadar yoğun bir antrenmandır ki, bir partnerle antrenman yaparken veya bir yarışmaya katılırken sürekli hareket ve hızlı enerji patlamaları gerektirir. Fiziksel durumunuza ve kilonuza bağlı olarak, bir partnerle saatte 540 ila 800 kalori yakabilirsiniz. 80 kilodan fazla kilonuz varsa, kalori tüketiminiz kilonuza göre artacaktır. Bu nedenle kilo vermek isteyenler için bu sporu yapmanın birçok faydası vardır. Kalori tüketimine ek olarak, sonuç olarak kaslarınızı da geliştirebilirsiniz.

512216-841410982.jpg

FUTBOL VE BASKETBOL

Ortalama olarak, bir futbolcu 90 dakikadan fazla süren her oyunda yaklaşık 12 kilometre yol kat eder. Temel olarak, bu sporcular çoğu zaman futbol sahasında koşarlar. Bununla birlikte, genellikle mümkün olduğunca hızlı koşmanız gerekir. Buna ek olarak, bir futbol oyunu aynı zamanda birçok mücadele ve hatta daha fazla havalı düello içerir. Ayrıca futbolun en popüler sporlardan biri olduğunu düşünüyorsanız, aynı zamanda kilo verirken çok eğleneceğiniz garanti edilir.

tenis-sporu-nedir-nasil-oynanir-kurallari-nelerdir-buyuk-4.jpg

TENİS

Tenis söz konusu olduğunda, genellikle bir rakiple karşılaşırsınız. Bu, çiftler oynamadığınız sürece kimseden takımınıza katılmasını istemeniz gerekmediği anlamına gelir. Ancak rakip veya partner bulmakta zorlanıyorsanız squash oynayabilirsiniz. Bu temelde tenis topuyla duvara çarptığınız ve tenis oynamak kadar enerji harcadığınız bir tenis oyunudur. Kendine iyi bir çift tenis ayakkabısı ve bir tenis raketi al ve gitmeye hazırsın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN