Bu yiyeceği sakın sofranıza getirmeyin! Tütünle aynı zarara sahip: Midesini seven uzak dursun

Bu yiyeceği sakın sofranıza getirmeyin! Tütünle aynı zarara sahip: Midesini seven uzak dursun

Modern dünya üzerinde şehirlerde beslenmeler sağlıksızlaşmaya başlarken ABD'li New York gazetesi üzerinde en zararlı 10 yiyecek duyuruldu. Bu yiyecekleri evinize dahi sokmayın.

Gün geçtikçe beslenmelerde farklılaşmalar yaşanırken sağlıksız yiyecekler günden güne her sofrada yer almaya başladı. Özellikle paketlenmiş gıdaları kesinlikle evinize sokmayın uyarıları yapılırken Dünya Sağlık Örgütü o yiyecekleri açıkladı.

işlenmiş etler

İSLENMİŞ ET

Kahvaltıların olmazsa olmazı olan sucuk, pastırma, hindi füme gibi sağlıksız besinlerin tüketiminde korkunç sonuçlar meydana geliyor. Sosisli sandviçler, şarküteri etleri, paketlenmiş sucuk ve daha fazlası, diyetinizden tamamen çıkarılmamışsa, mümkün olduğunca tüketilmemesi gereken gıdalar olarak belirlendi.

SOSİS

İşlenmemiş Kırmızı ve İşlenmiş Etler ve Koroner Arter Hastalığı Riski başlıklı araştırmalar sonucunda işlenmiş et tüketiminin kroner arter hastalığı insidansına etkili olduğu görüldü.

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve daha fazla gıda rafine karbonhidratlarda yer alıyor. Genellikle şeker oranı daha yüksek ve obezite ile de ilişkili olduğu görüldü.

İşlenmiş yağlar

İŞLENMİŞ YAĞLAR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara bakıldığında işlenmiş yağlar mümkün olduğu kadarıyla diyet listelerinden çıkarılması gerektiğini belirtti.

beslenme uzmanı olan Arika Hoscheit, üzüm çekireği, soya fasulyesi, kanola, pamuk tohumu, mısır ve bitkisel yağlarda işlenmiş yağlar bulunduğundan tüketilmemesi gerektiğine değindi.

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Kızarmış yiyecekleri tamamen bırakın uyarıları yapılmasada ancak kızarmış yiyecekler kimsenin diyetinin temelini oluşturmamalı. Kızarmış yiyecekler yağ, tuz ve kalori bakımından daha fazla yüksek olurken hepsi ise kalp sağlığını ve obezite geliştirmesinde ki riski arttırır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN