Bunları yemeden bir kez daha düşünün! Canan Karatay uyardı: O besinler erkeklerde kellik yapıyor

Bunları yemeden bir kez daha düşünün! Canan Karatay uyardı: O besinler erkeklerde kellik yapıyor

Canan Karatay, üstüne basa basa uyardı! Bunları yemeden önce bir kez daha düşünün yoksa sonuçlarına üzülebilirsiniz. Canan Karatay’ın uyarıda bulunduğu o besinler erkeklerde kelliğe bile neden oluyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sağlıklı beslenme konularında sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Bu kez de o besinleri hedef göstererek oldukça zararlı olduğunu anlattı. Öyle ki özellikle de erkeklerde kelliğe yol açtığını belirtti. İşte Karatay’ın üstüne basa basa uyardığı o besinler…

CANAN KARATAY ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine gündem olacak açıklamalar yaptı. Özellikle de erkeklerin en çok korktuğu konu olan saç dökülmesine ilişkin olarak tüketilen besinlerden söz etti. O besinin resmen kelliğe neden olduğunu anlattı. Kel kalmanın genetik olmadığını ifade eden Karatay, "Kellik insülin yüksekliğiyle alakalıdır. Kellik D vitamini eksikliği ve Omega 3 eksikliğiyle alakalıdır" dedi.

yeni-proje-2-007.jpg

TADINA ALDANMAYIN SONRA SAÇLARINIZDAN OLUYORSUNUZ

Uzman isim, insülin yüksekliği olan erkeklerin alınlarında açılma olabileceğini söyleyerek, "Bu tamamen bilimseldir kitabımda anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler. Pilav lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü; insilünü yükseltir” diye konuştu.

yeni-proje-1-005.jpg

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI ALINACAK ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Karatay, saç dökülmesinin yanı sıra dökülmelere nasıl engel olunabileceğini de açıkladı. Uzman isim şu tavsiyelerde bulundu:

"Erkekler bol bol terayağ, bol bol zeytinyağ ve omega 3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar bütün bunlar birdenbire olmaz. Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN