Bunu içen acıkmıyor, yorulmuyor! Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ramazan tarifi: İftar ile sahur arasında için!

Bunu içen acıkmıyor, yorulmuyor! Prof. Dr. Canan Karatay'dan Ramazan tarifi: İftar ile sahur arasında için!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok gelişme de beraberinde geldi. İftar ve sahurun da gelmesiyle oruç ibadetini yerine getirenlere Prof. Dr Canan Karatay'dan açıklama geldi. Canan Karatay iftar ve sahur alışkanlığı nedeniyle türlü türlü yiyeceklerle donatılan sofraları uyardı. Sağlıksız beslenmek sindirim sisteminize ve sağlığınıza zarar verebilir. İşte tüm detaylar...

CANAN KARATAY ORUÇ TUTANLARA SESLENDİ!

Sağlıklı beslenmeye dair sık sık açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay ramazan ayına dair önemli açıklamalarda bulundu. 11 ayın sultanı ramazanın gelmesiyle birlikte sahura dair dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Canan Karatay, sahur ile birlikte mümkün mertebe çorba, su ve ayran tüketiminin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Sahur vakitlerinde kesinlikle kahve içilmemesi gerektiğine dair açıklamalar yaptı. Kahvenin vücuttan suyu atması ile birlikte fazla susayacağınızı ve ilerleyen saatlerde baş ağrısına neden olabileceğini açıkladı.

Sahur vakitlerinde su içmekle başlamanız gerektiğin ifade eden Canan Karatay, suyun sadece ihtiyaç duyulan sıvıyı sağlamak için değil sindirim sisteminde yer alan enzim ve hormonların da devreye girmesinde etkili olduğuna dikkat çekti.

5e2d79567152d8080cd9baa2.webp

ACIKTIRMAYAN VE HALSİZLİK İÇİN BİREBİR TARİF!

Oruç ibadetinin yerini getirilmesinde en dikkat edilmesi gereken unsurun sahur olduğuna dikkat çekti. Sahur vakitlerinde yenilmesi için yaptığı önerilerin başına ise yumurtayı koydu. Canan Karatay gün boyunca tok kalmanın püf noktalarından birisi olarak yumurtayı işaret etti.

İftar vakitlerinde ise ilk olarak çorbanın tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Canan Karatay bağırsak enzimlerinin yavaş yavaş uyarılması konusunda dikkat çekti. Karatay bu şekilde sindirim sisteminin doğu bir şekilde hareketlenme sağlayacağını açıkladı. İftar ve sahur arasında suyun içerisinde bir miktar sodyum bikarbonatın içilmesi halinde yorgunluk ve ani acıkmaların yaşanmayacağını belirtti.

dscf6693.jpg

İFTAR VAKİTLERİNDE BUNLARI YEMEYİN!

İftar vakitlerinde tüketilmemesi gereken besinlere de değinen Canan Karatay tek tek açıkladı. İftar vaktinde baklava ve börek gibi hamur işlerinin ve tatlıların yer aldığına dikkat çekerek bu besinlerin sindirim sisteminde yorgunluk yapabileceğinin altını çizdi.

Hamur işi tüketmek ramazan aynında büyük bir yorgunluğa sebebiyet verebilir. Aşırı pide ve hamur işi tüketimiyle birlikte kabızlık geçirebilirsiniz. Fakat börekten vazgeçemem derseniz kuru köy yufkasından yapılan böreklerin en sağlıklısı olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN