Bunu yiyen grip olmuyor! İbrahim Saraçoğlu bile yemeden duramıyor: Her gün kaşık kaşık yiyin! 90 yaşın kadar yaşatıyor

Bunu yiyen grip olmuyor! İbrahim Saraçoğlu bile yemeden duramıyor: Her gün kaşık kaşık yiyin! 90 yaşın kadar yaşatıyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu favori besinini açıkladı. Bu sebzeyi yiyen ne grip oluyor ne de hasta. Genelde çok tüketilmeyen bu sebze içeriğindeki vitaminlerle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça fayda sağlar. Bu sebzeyi yiyen ne hasta oluyor ne de grip! İbrahim Saraçoğlu bile yemeden duramıyor. Her gün kaşık kaşık yiyin. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun hastalıklara karşı önerdiği o mucizevi sebze...

Havaların soğumasıyla birlikte salgın hastalıklar hızla artmaya başladı. Vakalardaki artış sonrası aileler bu gripten korunmak için doğal beslenmeye önem verirken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan önemli bir tavsiye geldi. Brokolinin oldukça faydalı olduğunu belirten Saraçoğlu, 'Yiyenlerin 90 yaşına kadar yaşayabiliyor' diyerek mutlaka yenilmesini önerdi.

İBRAHİM SARAÇOĞLU AÇIKLADI: BU SEBZEYİ YİYEN 90 YAŞINA KADAR YAŞIYOR

Soğuk havaların bir anda gelmesiyle birlikte salgın hastalıklar hızla artışa geçti. Bu hastalıklardan korunmak için mutlaka bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekmektedir. Bu konuda favori besinini açıklayan İbrahim Saraçoğlu, mucizevi besinini açıkladı. Her gün brokoli tüketerek hem bağışıklık sisteminizi güçlendirin hem de 90 yaşına kadar yaşayın.

BROKOLİ YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 adet brokoli
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

yeni-hghg-7.jpg

YAPILIŞI

  1. Tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun.
  2. Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp bir kaç kez kavurun.
  3. Daha sonra içerisine salçayı ve baharatları ilave edin.
  4. Üstlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
  5. Yıkayıp küçük küçük doğradığınız brokolileri de tencereye alın, kapağını kapatın ve kısık ateşte tüm sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  6. Sıcak olarak servis edin.

BROKOLİNİN FAYDALARI NELER?

Brokoli, lahana grubu sebzeler çatısı altında yer alan bir sebzedir. Son yıllarda besleyici değerinin anlaşılması ile tüketimi artan bir besindir. İçerdiği bazı fitokimyasal ve biyoaktif bileşikler sayesinde insan sağlığında yararlı olarak kabul edilir. Vücudu toksik bileşiklerden uzaklaştırması, hücre hasarını önlemek, hastalıklara karşı koruyucu etkinliği ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır.

gfgf-99.jpg

Glukosinolat adı verilen kükürt ve şeker bileşiklerinin parçalanması sonucu oluşan sülforafan çeşitli hastalıklara karşı koruyucudur. Son yıllarda özellikle antioksidan ve antikanserojen olması sebebiyle kanser riskinin azaltılmasında etkinlik gösterdiği bilinir. Çeşitli araştırmalara konu olan brokoli, kalp ve damar hastalıkları, meme ve prostat kanseri gibi kronik hastalıkların önlenmesinde rol oynar. Brokolinin yaklaşık %30 kısmını oluşturan çiçekleri yemeklerde çoğunlukla kullanılan kısımdır. Daha az kullanılan yaprak ve sapları önemli oranda fitokimyasal kaynağıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN