Canan Karatay "Doğanın ana sütü" diyerek önerdi! Bunu içen mermi gibi oluyor, bir tek ölüme çaresi yok

Canan Karatay "Doğanın ana sütü" diyerek önerdi! Bunu içen mermi gibi oluyor, bir tek ölüme çaresi yok

Son yıllarda 'beslenme' konusunda çarpıcı açıklamalara imza atan Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Karatay, çarpıcı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Son dönemde beslenme konusunda çarpıcı açıklamalara imza atarak sıklıkla adından söz ettiren Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü, eski İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez zeytinyağı konusunda çarpıcı açıklamalara imza attı.

Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Zeytinyağının en faydalı meyve suyu olduğuna dikkat çeken Canan Karatay, çocukların dahi zeytinyağı içmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de yer alan habere göre;Prof. Dr. Karatay, zeytinyağının ana sütü ile benzerlik yaşadığını vurgulayarak“Doğanın yetişkinlere bahşettiği ana süttür. Ne demek ana sütü, ‘bütün hastalıları önler demek’ Bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi

Zeytinyağının 7 faydası şu şekildedir:

1. Kalp sağlığı

Zeytinyağı, kalp sağlığı için son derece faydalıdır. İçerdiği oleik asit sayesinde kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü arttırır.

2. Antioksidan özellikleri

Zeytinyağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerden korur ve kanser gibi birçok hastalığın oluşumunu engeller.

3. Damar sağlığı

Zeytinyağı, damar sağlığı için son derece faydalıdır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarları genişletir ve kan akışını hızlandırır.

4. Sindirim sistemi

Zeytinyağı, sindirim sistemi için son derece faydalıdır. İçerdiği oleik asit sayesinde mide asidini nötralize eder ve kabızlık gibi sorunları önler.

5. Kemik sağlığı

Zeytinyağı, kemik sağlığı için son derece faydalıdır. İçerdiği polifenoller sayesinde kemikleri güçlendirir ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının oluşumunu engeller.

6. Cilt sağlığı

Zeytinyağı, cilt sağlığı için son derece faydalıdır. İçerdiği E vitamini sayesinde cildi nemlendirir ve yaşlanma belirtilerinin oluşumunu engeller.

7. Beyin sağlığı

Zeytinyağı, beyin sağlığı için son derece faydalıdır. İçerdiği polifenoller sayesinde beyin fonksiyonlarını korur ve Alzheimer gibi hastalıkların oluşumunu engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN