Canan Karatay yapay domateslere karşı uyardı! Böyleyse sakın tüketmeyin, kanser gibi birçok hastalığa neden oluyor

Canan Karatay yapay domateslere karşı uyardı! Böyleyse sakın tüketmeyin, kanser gibi birçok hastalığa neden oluyor

Domatese tüketiminde en sık yapılan hata! Canan Karatay yapay domateslere karşı uyardı! Yediğiniz domateslere dikkat edin! Böyleyse sakın tüketmeyin, kanser gibi birçok hastalığa neden oluyor...

Sağlıklı beslenmede doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğunu gösteren, her seferinde bizi şaşırtan ünlü doktor Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı. Karatay, domatesin aslında bir meyve olduğunu söyleyip doğru tüketimi konusunda uyardı.

DOMATES ASLINDA BİR MEYVE

83015-0.jpg

Domatesin botanik olarak bir meyve olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, geleneksel olarak sebze sınıfında anıldığını söyledi. Karatay, domatesin meyve olması nedeniyle içeriğinde doğal şeker bulunduğunu belirtti.

DOMATESTE EN İYİ ZAMAN: EYLÜL AYI

Karatay, domatesin doğal döngüsünün takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle Eylül ayında doğal ve olgun domateslerin tercih edilmesini önerdi.

İLAÇLI TARIMA DİKKAT

75689.jpg

Tarım zehirleriyle büyütülen sebzelerin ve meyvelerin sağlık açısından risk taşıdığını belirten Karatay, özellikle ilaçlı tarımın uzak durulması gerektiğini vurguladı. Bu zehirlerin hastalıklara, hatta kansere neden olabileceğini belirtti.

DOMATES TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

650dc4afae0a8f1f8022b387.webp​​​​​​​

Salkım domatesler normal domateslere göre daha fazla antioksidan içeriyor. Bu, vücutta serbest radikallerle savaşarak hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, salkım domatesler daha az su içerir ve sindirimi kolaylaştırır.

Prof. Dr. Karatay, aşırı domates tüketiminin bağırsak sağlığını bozabileceğini, mesaneyi yorabileceğini, alerjilere sebep olabileceğini, erkeklerde prostat hastalığı riskini artırabileceğini, reflüyü tetikleyebileceğini, eklem ağrılarına yol açabileceğini, böbrek fonksiyonlarını yavaşlatabileceğini ve cilt lekelerine neden olabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN