Antiseptik özellikli çay ağacı yağı ile virüsleri yok edin

Antiseptik özellikli çay ağacı yağı ile virüsleri yok edin

Çay ağacı yağı kozmetik ve ecza sektöründe kullanılan bir üründür. Çay ağacı yağının faydaları, özellikle mantar, sivilce gibi problemlerden muzdarip olanlar tarafından sıklıkla sorgulanıyor. Çay ağacı yağının özellikleri hakkında bütün detaylar haberimizde...

Çay ağacı yağını meydana getiren kimyasal içerikler, virüs ve mantarlara karşı etkili antiseptik özellikler barındırır. Çay ağacı yağı, Avustralya'ya özgü bir ürün olsa da günümüzde tüm dünyaya yayılmış durumda. Antibakteriyel özellikleri sayesinde sivilceden tırnak mantarına kadar pek çok cilt probleminde de etkili olan çay ağacı yağı, üst solunum yolları hastalıkları tedavisinde bile kullanılıyor.

ÇAY AĞACI YAĞININ FAYDALARI

* Çay ağacı yağı, antibakteriyel ve antiviral özellikler göstererek virüs ve bakterileri vücuttan uzaklaştırır.

* Akne, komedon gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor, var olanların ise iyileşme sürecini hızlandırıyor.

* Sivilce izlerinden muzdarip olanların da izlerinin azalmasına hatta düzenli kullanımında yok olmasına yardımcı oluyor.

* Sinek ve böcek sokmalarında kaşıntı ve kızarıklığın hızlıca geçmesini sağlıyor.

* Çay ağacı yağıyla buhar banyosu yapıldığında soğuk algınlığı, grip, nezle, bronşit, kesilmeyen öksürük ve burun tıkanıklığı gibi sorunlar azalıyor.

* Antiviral özelliği ile virüs kaynaklı en yaygın sorunlardan olan uçuğun hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.

* Ağız ve diş sağlığına katkıları uçukla sınırlı kalmayan çay ağacı yağı, diş eti iltihaplanmalarına, ağız içinde oluşan iltihaplı yaralara da iyi geliyor.

* Saç derisinin kuruluğu ve ona bağlı olarak oluşan kepek sorununun çözümünde de önemli roller oynayan çay ağacı yağı, saç sağlığına da destek oluyor.

* Tırnak batması gibi ciddi rahatsızlıklar nedeniyle oluşan iltihaplanmalara karşı olumlu etkiler gösteriyor.

* Çay ağacı yağı bir antifungal olduğu için özellikle ayakların en büyük sorunlarından olan mantara da çare oluyor.

* Önemli cilt hastalıklarından siğillere karşı olumlu etkiler gösteren bu bitkisel yağ, siğillerin yayılmasını önlemekle kalmıyor, aynı zamanda hızlıca iyileşmelerine de destek oluyor.

* Tüm bu bakteri, mantar ve virüs karşıtı özellikleriyle çay ağacı yağı, evde kullanabileceğiniz en doğal dezenfektanlar arasında sayılıyor.

* Çay ağacı yağı kabuklu meyve ve sebzeleri yıkarken de en çok başvurulan doğal dezenfektanlar arasında yer alıyor.

c1.jpg

ÇAY AĞACI YAĞI NASIL KULLANILIR?

Öncelikle, bu tür ürünlerin tedavi amaçlı kullanımında uzman bir hekime başvurulması gerekliliğini belirtmekte fayda var.

Cildinizde oluşan sivilce, akne ya da çıban gibi bir soruna çay ağacı yağı uygulayacaksanız uygulayacağınız bölgeyi iyice temizlemelisiniz.

Çay ağacı yağını ayak mantarı için kullanacaksanız, doğrudan mantarlı bölgeye sürerek uygulayabileceğiniz gibi ayaklarınızı sokabileceğiniz bir kap suyun içine çay ağacı yağından 5-6 damla damlatıp ayaklarınızı 20 dakika kadar içinde bekleterek uygulayabilirsiniz.

Grip, nezle, soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve burun akıntısı gibi sorunlarla mücadele etmek için çay ağacı yağıyla buhar banyosu yapabilirsiniz.

Buhar banyosu için genişçe bir kabın içine kaynattığınız suyu dökün, üzerine 5-6 damla kadar çay ağacı yağı damlatın. Ardından başınızın arkasına havlu koyarak suyun yükselen buharını burnunuza çekin.

Bu uygulamayı az 5-6 defa tekrar edin.

Ağız ve diş sağlığı, diş eti iltihaplanması ya da ağız içinde oluşan iltihaplı yaraların daha hızlı iyileşmesi için yarım su bardağı suya 2 damla kadar çay ağacı yağı damlatın ve bu karışımla gargara yapın. Bu karışımı asla yutmamalısınız.

Saç sağlığınızı desteklemek ve kepek sorunundan kurtulmak için çay ağacı yağı kullanmak isterseniz, saçlarınızı duruladığınız suyun içine birkaç damla çay ağacı yağı damlatabilirsiniz.

Çay ağacı yağı ile karıştırdığınız suyu kullandıktan sonra temiz suyla saçlarınızı durulayıp işlemi tamamlayın.

c2.jpg

ÇAY AĞACI YAĞI İLE DEODORANT YAPIMI

Malzemeler

* 20 damla çay ağacı esansiyel yağ

* 1 çorba kaşığı gül suyu (10 ml)

Tarifi

İki malzemeyi bir kapta karıştırın ve karışımı bir parça pamuk kullanarak koltuk altlarına uygulayın. Günde iki kez olmak üzere, haftada üç defa tekrarlayın.

untitled-1-001.jpg

ÇAY AĞACI YAĞININ YAN ETKİLERİ

Çay ağacı yağı cilde doğrudan uygulandığında, özellikle hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Uygulanan bölgede kuruluk, kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissi oluşabilir. Bu nedenle uygulamadan önce mutlaka doktora danışmak ve doktor onayı alınırsa küçük bir bölgeye uygulayarak etkilerini gözlemleyerek kullanmak gerekir.

Çay ağacı yağının, ağız yoluyla doğrudan tüketilmesi ya da çocukların kullanması da kesinlikle tavsiye edilmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN