Tahin yağının hayrete düşüren faydası: Yanık izini tedavi ediyor

Tahin yağının hayrete düşüren faydası: Yanık izini tedavi ediyor

Tahin pekmez ikilisi kahvaltı sofralarının vazgeçilmez üyelerinden. Tahinin ve pekmezin faydaları saymakla bitmiyor? Peki, tahinin üzerinde biriken yağın faydaları neler, neye iyi geliyor? İşte, tahin yağının muhteşem faydaları hakkında bilgiler...

Tahinin üzerinde biriken yağ, içerisinde barındırdığı omega-3 ve omega-6 gibi yağ asitleri ile cilt için inanılmaz faydalar sunuyor. Antibakteriyel özellikli tahin yağı, yanık üzerine sürüldüğünde hem ağrıyı hafifletiyor hem de bölgede yanık izi oluşmasının önüne geçiyor.

TAHİN YAĞI NE İŞE YARAR?

Tahin yağının içerisinde yüksek oranda omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bulunur. Yağ asitleri, vücuttaki sinir dokularının gelişimini artırır. Sinir dokularının gelişimi sayesinde, beyin sağlığı da hızlı bir şekilde güçlenir.

Güçlü bir antioksidan özelliği olan tahin, yağı sayesinde antibakteriyel bir özelliğe de sahiptir. Özellikle Orta Doğu ülkelerinde tahin tedavi amaçlı kullanılıyor. Susamdan elde edilen tahin, genellikle beyin ve sinir hücrelerini korumaya yardımcı oluyor. Düzenli olarak tahin tüketildiği zaman Alzheimer hastalığı da önlüyor.

1-006.jpg

TAHİN YAĞI VE TAHİNİN YARARLARI NELER?

Tahin, içinde bulundurduğu yağ asitleri ile alzheimer hastalığının oluşumunu ve gelişimini önemli ölçüde yavaşlatır.

Vücudun ihtiyacı olan pek çok vitamin ve mineral içerir.

Kolestrol seviyesini düzenler ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Sağlığa pek çok faydası olduğu için tahin, aynı zamanda vücutta bulunan zararlı maddelerin birikmesini önler.

Tahin yağı, vücuttaki kolesterol seviyesini düşürerek iltihabın neden olduğu kardiyovasküler hastalığın tedavisinde sıkça kullanılır.

İçinde bulunan manganez minerali sayesinde, sinir ve beyin fonksiyonlarında artış yaşanır.

Hafızayı güçlendirir.

Kalsiyum, demir gibi pek çok minerali içinde bulunduran tahin, kemik yoğunluğunu artırarak osteoporozu önlemeye de yardımcı olur.

Tahin düzenli olarak tüketildiği zaman astım hastalarında hava yollarının genişlemesine yol açar.

Astım hastaları, içinde magnezyum bulunan tahini çok rahat bir şekilde tüketebilir.

Tahin genellikle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kahvaltıda bir kaşık tahin tüketmek, gün boyu vücudun enerjisini yüksek tutar.

Tahin böbrek hastalıklarını önler ve böbrek sağlığından korunmaya yardımcı olur.

2-1-2.jpg

TAHİN YAĞI YANIK ÜZERİNE SÜRÜLÜR MÜ?

Tahinin üzerinde biriken yağ, içeriğindeki çinko sebebiyle cildin kendini yenilemesine destek olur. Yanık bölgenin üzerine süreceğiniz tahin ya da susam yağı, cildinizin daha hızlı iyileşmesine katkı sağlar.

Yanıklar için, tahinin üstündeki yağlar alınıp 200 gram balmumuna karıştırılır, bu karışım kısık ateşte balmumu eriyinceye tutulur. Soğuması beklenir, soğuduktan sonra bir tane yumurta sarısı eklenerek yaralara sürülür. Bu karışım da yanık için gayet faydalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN